Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Radionice animacije i TV reportaže: Dvostruki tobogan za dvostruku radionicu

subota i nedjelja, 24. i 25. 10. 2015. od 11.00 do 13.00 sati

Muzej suvremene umjetnosti, Baunet cafe 1. i 2. kat

Radionica animacije, subota, 24.10. i nedjelja, 25. 10. 2015. od 11 do 13 sati

Za umjetnika Carstena Höllera tobogani nisu tek funkcionalne sprave koje nalazimo na dječjim igralištima, u tematskim parkovima ili na mjestima izlaza za nuždu. Klizanje toboganima, smatra on, obogaćuje nas iskustvom koje je više od igre i uzbuđenja koje ona donosi. Što predstavlja Dvostruki tobogan djeci? Mjesto straha, panike ili ipak uživanja? Pokušat ćemo odgovoriti na ova pitanja kroz dva dana druženja i crtanja u MSU-u.

Voditelji radionice: Sandra Malenica i Hrvoje Selec; VANIMA, Varaždin

Radionica TV reportaže, subota 24. 10. 2015. od 11 do 13 sati

Polaznici će se upoznati s opremom, pripremom intervjua i razgovora sa sugovornicima, te snimanjem zvuka/videa. Sav materijal će se potom u nedjelju, 25. 10. 2015. od 11 do 13 sati montirati na glazbenu podlogu, a mentor će polaznike uputiti u mnoge tajne oko montaže zvuka i slike. Nakon završetka montaže pogledat će se i komentirati zajednički video uradak. Voditelj radionice: Filip Meštrović; RARE, Vinkovci

Veliko finale platforme EDIT Comics u MSU Zagreb

Nakon osam radionica animiranog filma i osam radionica TV reportaže, koje se od početka godine održavaju u gradovima iz kojih dolaze članovi platforme EDIT Comics (Vinkovci, Zabok, Slavonski Brod, Osijek, Varaždin, Koprivnica, Ogulin, Hrvatska Kostajnica) na red je došao i Zagreb. Temeljni koncept platforme, uz edukaciju djece i mladih o medijskoj kulturi, a ponajviše o filmu, je da se filmske radionice održavaju u prostorima muzeja koji tako postaju i tema filma, ali i mjesto drugačijeg promišljanja i o filmu i muzejima.

Kroz intenzivne i dinamične radionice animiranog filma koju vodi VANIMA iz Varaždina i TV reportaže koju vodi RARE iz Vinkovaca, djeca - polaznici radionica, u dva dana praktično uče osnove filmske umjetnosti i sami prolaze kroz sve procese izrade i nastanka filma. Radionica animacije u Zagrebu održava se u Muzeju suvremene umjetnosti, a za temu će imati Dvostruki tobogan, instalaciju Carstena Höllera na sjevernom krilu MSU-a, a radionica TV reportaže pratit će proces izrade animiranog filma.

Na radionice se mogu prijaviti djeca i mladi od 10 do 15 godina.

Radionice su besplatne, a sav materijal, pribor i oprema su osigurani.

Zbog ograničenog broja sudionika potrebno je prijaviti se na mail: eduakcija@msu.hr najkasnije do 20. listopada 2015.

Projekt se provodi uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova”, u suradnji s Pedagoškim odjelom MSU-a.

Više o suradničkoj platformi EDIT-COMICS

NOSITELJ – Udruga ljubitelja filma RARE Vinkovci

PARTNERI – GOKUL Zabok, PUŽ Slavonski Brod, Video klub MURSA Osijek, Filmsko-kreativni studio VANIMA Varaždin, UO ANIMA Zagreb, Savez udruga F.U.N.K Koprivnica (Udruga maMUZE), Ivanina kuća bajke Ogulin, Udruga EKS Hrvatska Kostajnica

CILJ: edukacija djece i mladih o medijskoj kulturi, a ponajviše o filmu, i to kroz intenzivne i dinamične radionice animiranog filma i osnovnih filmskih vještina, u suradnji s ostalim udrugama, školama, institucijama.

DUGOROČNI CILJ: promocija medijske kulture, razvoj, povećanje učestalosti i kvalitete aktivnosti neovisne kulturne scene u Vinkovcima, Zaboku, Osijeku, Koprivnici, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Ogulinu, Hrvatskoj Kostajnici i Zagrebu, odnosno u regijama djelovanja.

Platforma EDIT Comics, uz filmske radionice za djecu, provodi i niz drugih programa poput predstavljanja novih izdanja literature iz medijske kulture, predavanja, izložbe stripa, projekcije, a sadržajima primjerenim uzrastu.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.