Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Predstavljanje umjetničkog rada i fotografske trilogije Nezaštićeni arhiv

Arhiv Tošo Dabac, ponedjeljak, 19. listopada 2015. u 18 sati

Jelena Blagović, mag. art., umjetnički asistent

Autorica će predstaviti proces i metodologiju dugogodišnjeg rada na serijama fotografija Obiteljsko srebro, Prije mene i O Njoj koje su nastale između 2007. i 2013. godine. U tim serijama fotografija bilježi obiteljsku ostavštinu i propituje vlastita sjećanja te estetizacijom u mediju fotografije autorica stvara vlastiti obiteljski arhiv. Rezultat je tog vizualnog istraživanja sažet u zajedničkom nazivu Nezaštićeni arhiv.

Jelena Blagović rođena je 1983. godine u Zagrebu. Završila je obrazovanje na Fotografskom odjelu Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu te nakon toga dvogodišnji studij fotografije pri institutu Istituto Superiore di Fotografia e Arti Visive u Padovi u Italiji. Školovanje nastavlja u Engleskoj, gdje 2005. završava preddiplomski, a 2007. diplomski studij umjetničke fotografije na sveučilištu University of Westminster u Londonu i stječe diplomu magistre umjetnosti. Nagrađena je stipendijom David Faddy Scholarship za akademsku izvrsnost. Od 2008. surađuje kao vanjski suradnik, a od 2010. zaposlena je na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu u suradničkom nastavnom zvanju asistentice u umjetničkom području Odsjeka snimanja na Katedri za fotografiju. Trenutačno studira na poslijediplomskom doktorskom studiju povijesti umjetnosti pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu istražujući temu arhiva i memorije u fotografiji pod mentorstvom profesorice dr. sc. Leonide Kovač.

Izlagala je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Njemačkoj, Italiji, Francuskoj, Engleskoj, Kini, Hrvatskoj, itd. Od 2008. članica je Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjene umjetnosti (ULUPUH) i dobitnica nagrade Udruge za najboljeg mladog umjetnika 2014. godine.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.