Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Izložba dječjih radova: Pozdravljam te šumo

Školica i predvorje, 29. 10. - 22. 11. 2015.

Eduakcija uz izložbu Nepokorena šuma i Radovan Ivšić

Otvorenje u četvrtak, 29. listopada 2015. u 13 sati

Ulaz besplatan!

Izložba likovnih radova djece predškolske dobi Pozdravljam te šumo realizirana je u suradnji s Pedagoškim odjelom MSU-a, kao popratni događaj za najmlađe uz izložbu Nepokorena šuma i Radovan Ivšić.

Djevojčice i dječaci, u dobi od 5 do 6 godina iz Dječjeg vrtića Zapruđe, naših prvih susjeda u Novom Zagrebu, te u suradnji s Dječjim vrtićom Josipdol i mladim fotografom Dorianom Almašijem iz Daruvara, pozdravili su šumu na više načina, koristeći se različitim tehnikama i medijima – od crteža preko akvarela, kolaža, pastela, plakata do otisaka i fotografija. Progovorili su o šumi najčešće kroz tematiku šumskih životinja potaknuti naslovom programa: "Tko to ide, tko to gazi po šuštavoj šumskoj stazi". U dječjim očima šumske su životinje - vuk, lisica, vjeverica, jež - zadobili čudesne oblike, a njihov okoliš postao je mjesto fantastičnih viđenja prirode, čas vrlo uređene, čas pomalo zastrašujuće. Radovi pokazuju specifičan, primarni likovni jezik, ponovno nas podsjetivši koliko je važno nastaviti s primjerenom satnicom vizualnog odgoja kod djece školske dobi, kako bi se te vrijednosti razvijale i sačuvale.

Mnogi radovi djece doimaju se kao pandani pojedinim radovima na izložbi Nepokorena šuma i Radovan Ivšić, pa još jednom potvrđuju bliskost dječjeg stvaralaštva s nadrealističkim izričajem i stvaranjem samoukih umjetnika, koji su u znatnoj mjeri zastupljeni na izložbi.

Radovi djece nastali su u okviru rubrike Dječji kutak, časopisa Hrvatske šume, koji priprema Ljiljana Ivković. U Dječjem kutku sudjeluju dječji vrtići iz nekoliko hrvatskih gradova. Izložba je ujedno prilog obilježavanju 250 obljetnice hrvatskog šumarstva, a njezin pokrovitelj je Hrvatsko šumarsko društvo.

Sudjeluju:

DV Zapruđe iz Novog Zagreba: SkupinaPužići, odgajateljice: Marija Žiga i Marija Paradžik

Skupina Bubamare,odgajateljice Lidija Marđetko i Biserka Drempetić

DV Josipdoliz Josipdola - skupina Pčelice, odgajateljice Darinka Salopek i Maja Marinić

Gost izložbe:Dorijan Almaši, 6 godina, Daruvar

Fotografije šume

Dodatne obavijesti: eduakcija@msu.hr


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.