Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: Ispod površine

Prostor za povremene izložbe 2.kat i Školica, subota, 7.11. 2015. od 15 do 17 sati

Edukacija uz izložbu Remek-djela iz Zbirke Farnesina

Dob djece: 8 -12 godina

Kako bismo saznali što se krije pod naslovom izložbe „Remek-djela iz zbirke Farnesina“, prošetat ćemo izložbom i zapitati se što nam to pričaju slike i skulpture, fotografije i filmovi na izložbi. Što je to remek-djelo i koje umjetničko djelo zaslužuje takav naziv?

Na izložbi su predstavljeni neki od najboljih radova talijanskih umjetnica i umjetnika koji su djelovali u proteklih sedamdesetak godina. Neka od tih djela stara su i više od pola stoljeća, pa ipak su nam i danas zanimljiva i važna.

To je slučaj i s velikom crnom slikom Alberta Burrija, naizgled neprivlačnom, ali prepunom tajni. Zavirit ćemo ispod njezine površine i otkriti uz pomoć voditeljice radionice kako je stvarao veliki umjetnik Alberto Burri. I mi ćemo uz pomoć ljepila i akrilnih boja, koje posušene dobivaju pukotine poput pustinjskog tla bez vode, iskušati svoje mogućnosti i stvoriti neobične slike. Njihova će hrapavost i raspucalost u svojim pukotinama navijestiti nove i drugačije svjetove ispod površine. Pokušat ćemo zajednički otkriti njihova značenja.

Voditeljica: Iva Miloloža, dizajnerica

Radionica je besplatna, sav pribor i materijal su osigurani.

Zbog ograničenog broja sudionika potrebne su prijave na email: eduakcija@msu.hr najkasnije do 6. 11. 2015. do 16 sati.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.