Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Učenje engleskog kroz umjetnost

Besplatna radionica, 14. 11. u 17.30

Sekvoja centar, malo drugačija škola stranih jezika, u suradnji s našim Muzejom, nudi učenje jezika kroz umjetnost. Kroz program „English Through Art“ koji se odvija u Sekvojinim učionicama, ali i u MSU, odrasli i djeca uče strani jezik uz izvorne govornike engleskoga jezika koji su ujedno i umjetnici.

U povodu predstavljanja programa učenja stranih jezika kroz umjetnost, Johnathan Roberts će u Muzeju suvremene umjetnosti u subotu 14. studenoga 2015. u 17.30 sati održati besplatnu umjetničku radionicu za odrasle na engleskome pod nazivom „Upcycling – slikanje predmetima nađenima u prirodi“, koja je inspirirana izložbom „Nepokorena šuma i Radovan Ivšić“.

Jezik i umjetnost međusobno se nadopunjuju i pomažu jedno drugome. Kada neka ideja nije jasna u pisanom obliku, njezin vizualni prikaz može nam pomoći da je bolje shvatimo, a kada je vizualni prikaz zbunjujući, pisana verzija može olakšati razumijevanje. Svjetski poznati i priznati programi učenja kroz umjetnost (LTA - Learning Through Art ili Učenje kroz umjetnost) potiču polaznike na raznovrsno učenje - pričanjem, istraživanjem, glumom ili stvaranjem. Sudjelovanjem u kreativnom procesu, polaznici, i mali i veliki, usvajaju vještine planiranja i vođenja projekata, timskog rada i kritičkog mišljenja. Učenje kroz umjetnost može biti i način da se dopre do polaznika, osobito djece, koja inače imaju problema s praćenjem tradicionalnih nastavnih metoda i, što je još važnije, da se općenito razvija samopoštovanje i osobni razvoj svih polaznika. Na temelju tih podatka u Sekvoja centru smo razvili posebne programe učenja engleskoga jezika kroz umjetnost: „English Through Art“ (Engleski kroz umjetnost) kao i umjetničke radionice za djecu i odrasle na engleskome nazvane „Create & Speak“.

Direktorica Sekvoja centra Tamara Tomić izjavila je povodom pokretanja novih programa učenja engleskoga kroz umjetnost: „Oslanjajući se na teoriju o 'višestrukim inteligencijama', koja tvrdi da jesvako ljudsko biće obdareno s nekoliko vrsta inteligencije od kojih se svaka može njegovati i razvijati na različite način, u našim programima polaznici uče strani jezik promatrajući umjetnost, ali i njeguju kreativnost stvarajući svoja umjetnička djela te razvijajući ljubav prema svemu lijepome oko nas. Svi programi prilagođeni su polaznikovoj prethodnoj razini znanja engleskoga jezika, a odvijaju se u našim učionicama kao i u odabranim zagrebačkim muzejima. Instruktori umjetničkih programa su i sami umjetnici, kao i izvorni govornici engleskoga, što je jedna od glavnih odlika i prednosti učenja u Sekvoji. Ovi kreativni programi učenja stranoga jezika osmišljeni su za individualne polaznike, ali i za korporativne klijente koji žele investirati u svoje zaposlenike na malo drugačiji način – omogućavajući im učenje stranoga jezika kroz kreativno izražavanje kao i alternativu stresnoj svakodnevici uz istovremeno jačanje timskog rada.“

Johnathan Roberts, voditelj ovih programa objasnio je motivaciju za njihovo pokretanje: „Ono što nas razlikuje od ostalih klasičnih škola za strane jezika naše je čvrsto uvjerenje da je svaki polaznik jedinstvena osoba koja zahtijeva osoban pristup, te da učenje mora biti zabavno. Upravo iz tog razloga, a i zato jer smo i sami kreativci u duši, uz klasične programe učenja stranih jezika za tvrtke i pojedince, osmislili smo i novu, zabavnu i inovativnu metodu učenja, za početak engleskoga jezika, kroz umjetnost. Glavni partner ovog programa je zagrebački Muzej suvremene umjetnosti koji ćemo u toku programa redovito posjećivati i koristiti njegove eksponate u učenju engleskoga jezika. Ovaj program kao i naše umjetničke radionice na engleskome 'Create & Speak' namijenjene su svima onima koji na stranome jeziku žele naučiti komunicirati brzo i učinkovito, istovremeno razvijati svoju kreativnost, kritičko razmišljanje i promišljanje svijeta oko nas te se zabaviti u ležernome okruženju i upoznati nove ljude koji dijele interes za samo-razvoj i kontinuirano učenje.“

Za više informacija o programima učenja engleskoga kroz umjetnost u Sekvoja centru, posjetite www.sekvoja-art.net, www.sekvoja.net, Facebook/Sekvoja centar

O SEKVOJA CENTRU:

Od 2007. godine Sekvoja centar nudi različite jezične i poslovne usluge – od programa učenja stranih jezika za tvrtke i pojedince do usluga prevođenja i lektoriranja. Naši programi osmišljeni su na temeljima višegodišnjeg iskustva u radu s ljudima različitih godina i profesija, a naši instruktori odreda su izvorni govornici s raznolikim poslovnim i obrazovnim iskustvom. Nudimo individualno osmišljene programe za učenje stranih jezika za korporativne klijente kao i sasvim posebne programe učenja stranih jezika kroz umjetnost i kreativne radionice namijenjene kako individualnim polaznicima tako i tvrtkama.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.