Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Zagreb suosjeća s Parizom

"Zagreb for Paris", uz boje francuske zastave, piše na zapadnom pročelju zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti. Na inicijativu Grada Zagreba tako smo simboličnim činom na novozagrebačkoj zgradi poslali poruku da smo solidarni i sa žrtvama terorističkog napada i sa svim stanovnicima Pariza. Zgroženi smo ubojstvima nedužnih ljudi i tugujemo zajedno s Francuskom i ostatkom svijeta koji ne pristaje na terorizam ni kao oblik zastrašivanja ni rješavanja problema. "Mir se ne može postići silom; steći ćemo ga samo međusobnim razumijevanjem" – rekao je jedan od najvećih umova svih vremena, Albert Einstein.

Građani grada Zagreba duboko su pogođeni sinoćnjim tragičnim događajima u Parizu. S nama u mislima su sve žrtve, obitelji i svi stanovnici Grada Pariza u ovim teškim trenucima. Ožalošćeni smo i šokirani terorističkim napadima koji su uzdrmali osnovne vrijednosti te europske prijestolnice slobode, jednakosti i bratstva. Odgovorni za ove napade ne dijele te vrijednosti i na najgori mogući način demonstriraju želju za nasiljem i širenjem straha.

Gradonačelnik Zagreba, g. Milan Bandić, kaže: "U ime naših građana, i svoje osobno, gradonačelnici Grada Pariza Anne Hidalgo izrazio sam sućut i potporu u borbi protiv ovakvih činova agresije. Grad Zagreb, u znak solidarnosti s gradom svjetlosti obasjat će svoje fontane bojama francuske zastave, a Muzej suvremene umjetnosti u znak podrške obojit će svoje pročelje u boje francuske zastave, uz natpis 'Zagreb for Paris'. Na taj simboličan način, izražavamo suosjećanje se s obiteljima žrtava i svim Parižanima. Trenuci poput ovih podsjećaju nas na važnost zajedništva, međusobnog razumijevanja i potpore u borbi protiv terorizma.“

Liberté,égalité,fraternité pour toujours!


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.