Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Irena Hodzic: PROJEKT UNTOLD /LONG LOST MAP OF SUBURBIA 4

subota, 28. 11. 2015, od 17 do 20 sati

PROJEKT UNTOLD /LONG LOST MAP OF SUBURBIA 4, autorice Irene Hodzic nakon godinu dana gostovanja u MSU cafeu došao je u završnu fazu. Zahvaljujemo svim sudionicima i pozivamo ih na dodatna tumačenja i predstavljanje rezultata projekta, uz razgovor s autoricom i sudionicima, u subotu 28. 11. 2015, u Baunet caffeu od 17 do 20 sati.

Projekt UNTOLD / NEIZREČENO bavi se mapiranjem okoliša urbanih zona Novog Zagreba. U prostoru MSU caffea projekt stvara interaktivnu bazu za igru koja okoliš Muzeja koristi kao kulisu za avanturu sjećanja i maštanja. Različite tehnike tiska, laserskog reza te strojnog veza centriraju prostor oko umjetničke knjige inspirirane gradom i njegovim stanovnicima. Posjetiteljima caffea predlaže se proaktivni nastavak i suradnja u obliku sustavno bilježenog istraživanja kroz igranje UNTOLD (neizrečenih) avantura.

Irena Hodzic (1971) završila je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu 1992. Izlaže od 1991. u zemlji i svijetu, nagrađivana za bodyart, ilustratorski i fotografski rad, knjigama umjetnika i fiber umjetnošću blisko vezana za Brooklyn Art Library NY. Radovi joj se nalaze u mnogim kolekcijama i galerijama.

"Čitajte stotine slučajnih prolaznika, 72 aktivna sudionika, dvije dječje radionice, 6 srednjoškolsko/studentskih radionica i obilježavanje Dana humanizma, jednu inspirativnu knjižnicu, radne listiće, jednu promišljenu intervenciju u knjigu bez nastavaka, četiri ukradene knjige i jednu mizogenu poruku, sudjelovanje u društvenim mrežama i društvenom životu, podvale, krađe i nastavak, uvijek nastavak, nadu u Nadu U C4CC, jedan izbor, pročitajte zapis s Peićevih predavanja na ALU 1992. 'što je umjetnik?' i uočite horizont usred matematičke analize, pitajte kad Milton voli Rollinsa i zapišite sve što vas dira i igrajte se, igrajte se tri puta. Dio ste procesa, inspiracije i 'Untold manual level Up-to-2', suvremena umjetnost nije autorska prezentacija, suvremena umjetnost je permanentna rezidencija ničime ograničenog arhiva." Irena Hodzic, autorica projekta.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.