Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

ART RADIONICA ZA ODRASLE: SLIKANJE OSJEĆAJIMA

Školica, četvrtak, 3.12.2015. od 13.30 do 15.00 sati

Kreativna radionica u povodu Međunarodnog dan osoba s invaliditetom

Predavač: Johnathan A. Roberts, slikar
Radionica je besplatna (uključuje materijale)
Ciljna skupina: osobe s invaliditetom. Dobrodošli su i svi ostali.
Prijave na: eduakcija@msu.hr najkasnije do 2.12.2015.

Opis radionice:

Polaznici će naučiti slikati u opuštenoj atmosferi ove umjetničke radionice koja se temelji na intuitivnom korištenju boja za izražavanje osjećaja. Fokus je na slikanju oblaka tzv. „cloudpainting“, a sudionici će istraživati kompoziciju i osnove teorije o bojama. Primarni procesi bit će miješanje akrilnih i vodenih boja te slikanje njima. K tome, polaznici će iskusiti što znače emocije za proces stvaranja umjetnosti kroz vlastito slikanje temeljeno na osjećajima.

Savjetujemo sudionicima da obuku odjeću u kojoj mogu slobodno slikati ili ponesu košulju ili kutu kako se ne bi isprljali. Osim zaštitne odjeće, potrebna vam je samo dobra volja i entuzijazam!

Ova radionica odvija se na engleskom i hrvatskom jeziku i predstavlja jedan od način učenja engleskog jezika kroz umjetnost, program i metodu koju smo razvili u Sekvoja centru za jezično i poslovno savjetovanje. U Sekvoji se mogu različiti programi umjetničkih radionica na engleskom jeziku za djecu i odrasle kao i poseban tečaj „English Through Art“ koji se odvija u učionicama te zagrebačkim muzejima. Više o programima: www.sekvoja-art.net.

Radionica je dio programa na dan obilježavanja Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom u MSU. Umjetnost je prirodan način izražavanja osjećaja i misli, a grupno kreativno izražavanje i stvaranje odlični su načini da izrazimo svoje osjećaje i budemo otvoreni prema novim izazovima.

Biografija predavača:

Johnathan Andrew Roberts rođen je 1974. u gradiću na Floridi, SAD u blizini Orlanda. Studirao je povijest umjetnosti i filozofiju estetike na University of Georgia u američkoj državi Georgiji. Paralelno se upuštao u razne umjetničke poduhvate, uključujući i izradu 120 metara dugačke „svitak slike“, koja predstavlja nadrealno-fantastično istraživanje temeljnih univerzalnih koncepata poput ljubavi, rata te međuigre nevinosti i brutalnosti. Izlagao je u brojnim europskim i američkim galerijama, a njegove slike nalaze se u privatnom vlasništvu kako u Americi tako i u Europi. Kao jednog je od osnivača neprofitne udruge Zagreb Art Kolektiv (ZARK), posebno ga zanima upotreba novih tehnologija kao sredstva povezivanja umjetnika, znanstvenika, IT i poslovnih stručnjaka u akcijama kulturnog, obrazovnog i društvenog boljitka, a na dobrobit lokalne zajednice. Nekoliko godina radio je i kao direktor boutique hotela na Jadranu te je u njemu organizirao brojne umjetničke izložbe poznatih hrvatskih i međunarodnih umjetnika. Trenutno, John živi i radi u Zagrebu sa suprugom i kćerkom te je direktor Sekvoja centra za jezično i poslovno savjetovanje gdje razvija i vodi programe učenja stranih jezika.

Napomene:
Ova radionica se održava na engleskom i hrvatskom jeziku, no za sudjelovanje nije potrebno predznanje engleskog jezika. Broj sudionika ograničen na 8 polaznika i potrebno se unaprijed prijaviti za sudjelovanje. Prethodno sudjelovanje na radionici s istim instruktorom ne garantira slobodno mjesto na ovoj radionici.
Prijave na e-mail eduakcija@msu.hr do 2.12.2015.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.