Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

MIMO predstavlja: LUCE i JAM RITUAL

Dvorana Gorgona, nedjelja, 6. 12. 2015.

“U bojama pravog domaćeg mainstream popa i blues/rocka”

Na trećem koncertu treće MIMO sezone, a ujedno i posljednjem u 2015. godini, 6. prosinca u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti nastupit će zagrebačka kantautorica LUCE i varaždinski rock band JAM RITUAL. Koncert će se održati uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija i live videostreamingu.

LUCE krasi debitantski EP U bojama kojim je pobrala vrhunske kritike, te promocijom albuma rasprodala Tvornicu kulture. Zapaženi singlovi “Možda mi”, “'Sama ostajem” i “'Nakon dana tog” kritičari smatraju dovoljnim za visoke ocjene i izravnu kartu za sam vrh današnje mlade hrvatske scene. Luce je kantautorica koja osvaja publiku svojim moćnim, snažnim i suverenim vokalom, a na MIMO koncertu predstavlja EP i singlove koji su je postavili na glazbenu mapu nezavisne kantautorske scene.

Lucija Čustić – Luce – vokal, Dominik Žagmešter – klavijature, Luka Geček – gitara , Marino Vinja – bas, Daniel Kadijević – bubanj

JAM RITUAL je blues/rock band iz Varaždina osnovan 2009. Godine 2015. izlazi njihov debi album Greasebucket popraćen odličnim kritikama, a snimljen je u poznatom MC Pavarotti studiju u Mostaru koji je opremljen po zamisli Briana Enoa i Petera Gabriela, što je znatno pridonijelo zvuku Greasebucketa, koji je izdan za "Rock Svirke Records". Do sada su održali više od stotinjak nastupa diljem regije i Europe, od kojih valja izdvojiti dva nastupa na "Main Stageu" InMusic festivala i nastup na Špancirfestu kao opening act britanskoj rock atrakciji Skunk Anansie. Ovako uvježbane i u punom zamahu valja poslušati u sasvim drukčijim uvjetima kazališne Gorgone zagrebačkog MSU-a u sklopu MIMO projekta!

Toni Tkalec – vokal, gitara, Edvin Đerahović – gitara, Karlo Merkaš – bas , Matija Burek – bubnjevi

Treća sezona MIMO-a drži se istog koncepta, družimo se jednom na mjesec (nedjeljom) od listopada 2015. do lipnja 2016. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, te na svakom od osam koncerata u sezoni predstavljamo dva izvođača koji su odabrani prema tri osnovna kriterija: kvaliteta, autentičnost i nedovoljna zastupljenost u javnosti. Kako bismo publici što bolje predstavili glazbenike, tijekom koncertne stanke razgovaramo sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, kao i same izvođače, te scenu općenito.

Sav prihod od donacija ide izvođačima.

Koncerti imaju izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskog radija i video live stream na više internetskih portala, te na MIMO Yotube kanalu.
Posebnom ugođaju na koncertima pridonosi amfiteatarski oblik dvorane koji omogućuje posjetiteljima nesmetano praćenje procesa stvaranja glazbe uz kristalno čisti 3D zvuk.
MIMO su pokrenuli udruga ViBRa, platforma Free Stage i HRT zbog zajedničke težnje pozitivnim promjenama na hrvatskoj glazbenoj sceni. Važni i nezamjenjivi suradnici u projektu su MSU i Grafička škola Zagreb, a projekt podupire i HDS (Hrvatsko društvo skladatelja).

Urednik programa MSU: mr.sc. Branko Kostelnik, producent MSU


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.