Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Arhitektonska radionica za sve uz izložbu 3LHD

DIZAJN I IZRADA PAVILJONA I KUĆICA

Prostor izložbe i Školica; subota, 19. 12. 2015.
od 12.00 do 13.30
od 14.00 do 15.30

Radionica propituje osnovne koncepte strukture, arhitektonskog crtanja, oblikovanja i napokon gradnje. Svi modeli radit će se od materijala koje inače bacamo – kartonskih kutija, tuba, papirnate ambalaže i sličnoga.
Na radionici ćemo istraživati načine na koji se različiti kartonski oblici mogu međusobno povezivati tako da na kraju tvore male zaklone, kuće, paviljone ili brloge. Na temelju tih modela s radionice, uz pomoć većih komada kartona, mogu se sagraditi veće građevine u koje će se djeca zaista moći uvući i igrati kod kuće. Tijekom istraživanja, dizajniranja i gradnje modela, doći ćemo do raznolikih i začudnih kombinacija kakve rijetko susrećemo u svijetu odraslih.
A za gradnju velikih građevina kod kuće, djeca, uz pomoć, roditelja, mogu koristiti iste materijale većih dimenzija. Zajedno ćemo na radionici pokazati da se životni prostor može stvoriti iz bilo čega!
Sudjelovanje u ovoj radionici podjednako je korisno za djecu i roditelje. Pa zašto ne biste eksperimentirali i provjerili što vi i vaš mladi „arhitekt“ možete osmisliti i sagraditi na našoj radionici?
Radionica se održava na engleskom i hrvatskom jeziku i predstavlja jedan od način učenja engleskoga jezika kroz umjetnost, program i metodu koju je razvio naš partner Sekvoja centar za jezično i poslovno savjetovanje. Više o programima centra na: www.sekvoja-art.net.
Radionica je besplatna i uključuje materijale. Predznanje engleskoga je poželjno, ali nije neophodno. Broj sudionika je ograničen na 15 polaznika (djeca od 7 godina te odrasli), stoga su potrebne prethodne prijave na: eduakcija@msu.hr – do 18.12.2015.


Voditelj radionice: Johnathan A. Roberts, slikar, Sekvoja centar


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.