Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: Ususret blagdanima

Školica, subota, 12. 12. 2015. od 15 do 17 sati

Dob djece: od 6 do 11 godina

Posebno pred blagdane okruženi smo različitim vrstama ukrasa na ulicama, trgovima, u izlozima trgovina, u vlastitom domu… Neki od njih svijetle, drugi su šareni, treći se pokreću, sve u namjeri da pridobiju našu pažnju u golemoj šumi znakova.
Tko je oblikovao te predmete i što je sve prethodilo njihovu oblikovanju? Dobro oblikovane predmete nazivamo dizajn, a osobe koje ih oblikuju zovemo dizajnerima. Tko oblikuje božićne ukrase i možemo li ih smatrati dizajnom? Kako ćemo ocijeniti njihovu vrijednost - prema tome da li odgovaraju određenoj namjeni, prema načinu njihova oblikovanja, materijalu, izradi, boji…?
Na ova i slična pitanja pokušat ćemo odgovoriti na našoj novoj radionici na kojoj ćemo naučiti nešto o procesu izrade i oblikovanju predmeta za upotrebu, zašto je dizajn bitan i kako ga prepoznati. A kako bismo neka od tih saznanja primijenili, i sami ćemo se okušati u oblikovanju maštovitih ukrasa za bor.

Voditeljica: Iva Ćurić, profesorica likovne kulture

ZBOG OGRANIČENOG BROJA POLAZNIKA, OBVEZNO JE PRIJAVITI SE NA: eduakcija@msu.hr
Prijave su otvorene do petka 11.12.2015.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.