Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

ZIMSKI KAMP @ MSU

edukativno-rekreativni program za osnovnoškolce

Ovih blagdana darujte djeci nezaboravno iskustvo izrade vlastitog crtića, snimanja filma i rekreacije capoeirom, ulazeći pritom u zagonetan svijet suvremene umjetnosti i vizualne kulture.

Bogat program Zimskog kampa, u organizaciji Pedagoškog odjela MSU-a, održat će se za vrijeme školskih praznika, od ponedjeljka, 4. 1. do petka, 8. 1. 2016. U srijedu 6. 1. 2016. Muzej je zatvoren.

U subotu 9. 1. 2016. održat će se završna priredba za roditelje i prijatelje u 17.00 sati u dvorani Gorgona.

Program je namijenjen djeci od 7 do 10 i od 11 do 14 godina.

Prijave i upite šaljite na adresu voditeljice programa, Hanan El Sayed:
hanan.elsayed@msu.hr
01 6052719

Broj mjesta je ograničen, a prijave se primaju do srijede 30. 12. 2015.
Više informacija, kao i fotografije s prethodnog kampa potražite na stranicama MSU-a, EduAkcije: www.eduakcija.com

Cijena programa iznosi 850 kuna i uključuje:

- 6 sati radionice izrade animiranog filma
- 6 sati radionice snimanja dokumentarnog/igranog filma
- 4 sata rekreacije na treninzima capoeire
- 4 kuhana obroka u restoranu MSU-a
- 2 interaktivna stručna vodstva po Zbirkama u pokretu
- neograničen broj spuštanja Dvostrukim toboganom, ovisno o vremenskim uvjetima
- korištenje profesionalne opreme za animaciju i snimanje filma
- organizaciju i održavanje završne priredbe za roditelje i djecu, s projekcijom dječjih crtića i filmova
- uslugu muzejskih pedagoga, stručnih edukatora i animatora koji brinu o djeci svakim danom od 10.00 do 15.00 sati
- organizacija i koordinacija programa
- PDV

Program:

Izrada animiranog filma
U pet dana djeca će izraditi animirani film i upoznati proces njegova nastanka, od ideje do prve projekcije. Upoznat će različite vrste animiranog filma, naučit će kako se priprema i izrađuje scenarij, knjiga snimanja, kako se osmišljavaju likovi, faziraju i animiraju pojedini detalji. Djeca će koristiti profesionalnu opremu i pribor, a pomagat će im tim stručnih voditelja i edukatora.

Snimanje igranog/dokumentarnog filma
Na Zimskome kampu @ MSU djeca će upoznati filmska izražajna sredstva, osnove korištenja profesionalne video opreme i programa za montažu. Okušat će se u ulogama video snimatelja, snimatelja tona, majstora rasvjete, montažera, redatelja i glumca. Izradit će film u prostoru stalnog postava, Zbirke u pokretu pod vodstvom stručnog tima edukatora.

Capoeira
Druženje na Zimskome kampu svaki ćemo dan započeti zabavnom, kreativnom tjelovježbom – capoeirom. Ta afro-brazilska umjetnička forma uključuje elemente borilačkih vještina, igre, glazbe i plesa. Koristit ćemo udaraljke, naučit ćemo nove figure i pripremiti tijelo i dušu za kreativna mozganja na radionicama koje nas čekaju nakon toga.

Interaktivna vodstva i šetnje Zbirkama u pokretu
U razgovoru s muzejskim pedagozima i edukatorima, djeca će upoznati zagonetna djela iz moderne i suvremene umjetnosti. Susrest će se s originalima, razmišljat će i raspravljati o njihovim značenjima ili prikrivenim porukama, a razgledanje završiti spuštanjem niz najveću skulpturu MSU-a, zmijolikim Dvostrukim toboganom umjetnika Carstena Höllera.

Ručak i odmor
U cijenu programa uključen je i ukusan ručak u restoranu MSU-a. Svaki dan od 12.30 do 13.30 djeca u pratnji edukatora odlaze na kuhani obrok u restoranu i kratak odmor u svijetlim, lijepo uređenim prostorima Školice i Ekstenzije MSU-a. Nakon predaha, program se nastavlja prema uobičajenom rasporedu.

Izvedbu dječje umjetničke forme capoeire, filmove koje su djeca izradila u postavu muzeja, te animirane filmove svake grupe pogledat ćemo na završnoj prezentaciji za roditelje i djecu, u subotu 9. 1. 2016. u 17.00 sati.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.