Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Arhitektonska radionica za djecu: Granice prostora

Prostor povremenih izložbi, subota, 23.01.2016. od 15 do 17 sati

Dob djece: 6 do 12 godina

Nova radionica iz ciklusa arhitektonskih radionica za djecu odvija se u prostoru izložbe 3LHD interakcije, uključuje razgled i razgovor o izložbi.

Radionica pod naslovom Granice prostora ispituje kreativne načine stvaranja prostornih opni inspiriranih predloženim geometrijskim uzorcima. Promišljanje i oblikovanje uključuje stvaranje novih uzoraka docrtavanjem, određivanje karaktera bojanjem, te oblikovanje otvora rezanjem.

Nakon razgleda izložbe i razgovora o viđenom, slijedi individualna faza izrade vlastitih trodimenzionalnih elemenata, a nastavit ćemo grupnim radom osmišljavajući prostorne strukture. Završetak će biti predstavljanje radova na izložbi u prostoru Školice.

Voditeljice radionice: arhitektice Kristina Careva i Ana Mrđen / Prostor oko mene /

Radionica je besplatna i uključuje materijale. Broj sudionika je ograničen (djeca od 6-12 godina) stoga su potrebne prethodne prijave na: eduakcija@msu.hr – do 22.01.2016.

Više o voditeljicama radionice:

„Prostor oko mene“ okuplja autorice koje kod djece žele pobuditi razumijevanje i interes za okolinu, prostor i arhitekturu. Djeluju od 2012. godine., s ciljem rada na arhitektonskom priručniku za djecu pod nazivom „Prostor oko mene“.

Priručnik je izdan 2014. i polazi od činjenice da će djeca današnjice određivati izgrađeni prostor budućnosti te želje da taj prostor bude svrsishodno promišljen, kvalitetno i kreativno osmišljen te blizak i razumljiv svima koji ga koriste. Priručnik je dobitnik UIA Architecture & Children Golden Cubes nagrade na nacionalnoj razini, kandidat za nagradu 50. Zagrebačkog Salona, te je među odabranim pomoćnim nastavnim sredstvima u obrazovanju djece osnovnoškolske dobi, za predmete: Likovna kultura, Priroda i društvo i Tehnička kultura.

Facebook stranica: Prostor oko mene

Arhitektonske radionice za djecu podupire RBA.Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.