Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Jazz orkestar HRT-a: Večer s Arsenom

Dvorana Gorgona, srijeda, 3. veljače 2016. u 20 sati

Večer s Arsenom

Jazz orkestar HRT-a
Gabi Novak, vokal
Lea Dekleva, vokal i klavir
Matija Dedić, klavir
Silvije Glojnarić, dirigent

Jedinstvena umjetnička pojava na ovim prostorima, Arsen Dedić (1938. - 2015.), između svih umjetničkih disciplina uvijek je iznova pronalazio put za nove reinterpretacije. Uspješne suradnje s nekadašnjim Plesnim orkestrom i Big bandom, a današnjim Jazz orkestrom HRT-a, pozivaju na nova promišljanja njegova izraza. Jedan od onih koji spomenuti opus duboko osobno doživljavaju i imaju potrebu naglasiti njegovu vrijednost je i dugogodišnji šef-dirigent Jazz orkestra HRT-a, bubnjar, skladatelj i aranžer Silvije Glojnarić. U njegovom jedinstvenom viđenju, u suradnji s idealnim interpretima Arsenove glazbe - Gabi Novak i Matijom Dedićem - još ćemo jednom moći osjetiti svu snagu i iskrenost Arsenova skladateljskog jezika.

Glembajevi, Donator, Kod kuće je najbolje te Prosjaci i sinovi, instrumentalne su teme koje će združiti članove Jazz orkestra HRT-a i Matiju Dedića, a skladbe Ni ti ni ja, Pusti me da spavam, Sve što znaš o meni, Otok, U registraturi, Oko jedne hiže, On me voli na svoj način, Kuća za ptice... uz njih, ozvučit će i legendarni vokal Gabi Novak. Aranžmane potpisuje Silvije Glojnarić.

Ulaznice za koncert u srijedu, 3. veljače 2016. su rasprodane.

Snimku koncerta poslušajte na HR3 u srijedu 17. veljače u 20 sati.

Srijeda, 2. ožujka u 20 sati

Dvorana Gorgona, MSU

Neumeister i Ellington / Strayhorn

Jazz orkestar HRT-a
Ed Neumeister, trombon, skladatelj, dirigent (SAD)


Jedan od najistaknutijih jazz glazbenika današnjice, trombonist, skladatelj, dirigent i pedagog Ed Neumeister, uz Jazz orkestar HRT-a praizvest će dvije suite posvećene Dukeu Ellingtonu i Billyu Strayhornu. Riječ je o skladbama koje predstavljaju suvremenu i osobnu reinterpretaciju elemenata iz djela Queen's Suite, The Far East Suite i Black, Brown and Beige. Uz to, predstavit će presjek svoje autorske djelatnosti, iz koje valja istaknuti obradu standarda A Nightingale Sang in Berkeley Square, koja mu je donijela nominaciju za Grammy 1991.

Prodaja ulaznica putem sustava ulaznice.hr i dva sata prije početka koncerta na blagajni MSU-apo cijeni od 50 kuna.

Izravni prijenos na HR3.

Urednik programa: mr.sc. Branko Kostelnik, producent i voditelj Odjela za programsko-izložbenu djelatnost MSU


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.