Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

U Noći muzeja MSU posjetilo 9.868 posjetitelja

Hvala vam i dođite nam opet.

Brojka od 9.868 posjetitelja u jedanaestoj Noći muzeja dovoljno govori da smo i dalje jedan od najomiljenijih muzeja u najposjećenijem i nezaobilaznom kulturnom događaju godine, Noći muzeja.

I ove godine, kao i prethodnih, kroz Muzej su u petak, 29. siječnja, od 18 sati do 1 sat iza ponoći prošle rijeke posjetitelja svih generacija. Atrakcija je bila izložba 3LHD interakcije na kojoj je predstavljena dvadesetogodišnja praksa arhitektonskog studija 3LHD, a malo tko je propustilo razgledati novootvorenu i zanimljivu izložbu Marije Novaković u NO galeriji.

Operna pjevačica Marija Lešaja oduševila je virtuoznošću u izvedbi skladbe „Aria“ Johna Cagea, koju je izvela u kolekciji Fluxus u našim Zbirkama u pokretu. Velik interes posjetitelja privukao je i novi mural te razgovor s autorima iz kolektiva Pimp My Pump.

U dvorani Gorgona najmlađi su uživali u predstavi Priča o zmaju koji je kokice jeo i jednu lažnu princezu sreo, koju je za njih izveo Teatar Puna kuća.

Mnoštvo zainteresiranih okupilo se i u predvorju na performansu iznenađenja Kiparsko tijelo, plesne instalacije Performing Arts Programa, a za spust našim slavnim toboganom, umjetničkom instalacijom Carstena Höllera, u redovima se čekalo sve do samog kraja.

Posebno se zahvaljujemo svim našim volonterima, a hvala i onima koji su posjetili naše izdvojene zbirke: Arhiv Tošo Dabac i Zbirku Richter.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.