Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Arhitektonska radionica za djecu: KAKO SE MIJENJAJU GRANICE PROSTORA

subota, 6. 2. 2016, izložbeni prostor, 2. kat, 15.00-17.00

Potaknuti karnevalskim raspoloženjem na radionici ćemo istražiti temu opne zgrade kroz prikrivanje i razotkrivanje unutarnjeg prostora. Oblikovanjem, veličinom i brojem otvora u opni proučit ćemo koliko će unutrašnjost zgrade biti vidljiva, te kakav je odnos otvora i onih koji taj prostor koriste i borave u njemu.

Individualni kreativni rad uključuje izradu trodimenzionalnih modela od papira rezanjem, lijepljenjem, bojanjem i docrtavanjem.

Voditeljice radionice: arhitektice Kristina Careva i Tatjana Liktar Elez / Prostor oko mene /

Dob djece: 7 do 12 godina

Radionica je besplatna i uključuje materijale. Broj sudionika je ograničen stoga su potrebne prethodne prijave na: eduakcija@msu.hr – do 05.02.2016.

Više o voditeljicama radionice:

„Prostor oko mene“ okuplja autorice koje kod djece žele pobuditi razumijevanje i interes za okolinu, prostor i arhitekturu. Djeluju od 2012. godine s ciljem rada na arhitektonskom priručniku za djecu pod nazivom „Prostor oko mene“.

Priručnik je izdan 2014. i polazi od činjenice da će djeca današnjice određivati izgrađeni prostor budućnosti te želje da taj prostor bude svrsishodno promišljen, kvalitetno i kreativno osmišljen te blizak i razumljiv svima koji ga koriste. Priručnik je dobitnik UIA Architecture & Children Golden Cubes nagrade na nacionalnoj razini, kandidat za nagradu 50. zagrebačkog salona, te je među odabranim pomoćnim nastavnim sredstvima u obrazovanju djece osnovnoškolske dobi, za predmete: likovna kultura, priroda i društvo i tehnička kultura.

Facebook stranica: Prostor oko mene

Arhitektonske radionice za djecu podupire RBA.Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.