Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

AKTUALNO U STALNOM POSTAVU

3. kat: Riječi i slike / Duchampova kabanica, srijeda, 3. veljače 2016. u 17 sati

Radenko Milak / Roman Uranjek: DATES 2

O radu dvojice umjetnika, Radenka Milaka i Romana Uranjeka, čija je izložba Dates 2 postavljena unutar stalnog postava Zbirki u pokretu, svjedočeći tako njegovu fleksibilnost, promjenljivost i slojevitost, govorit će kustos izložbe i suautor stalnog postava Tihomir Milovac, muzejski savjetnik.

Milak i Uranjek susreli su se i upoznali na Facebooku – gdje obojica od 2013. objavljuju svoje umjetničke dnevničke radove. Radenko Milak je od 1. siječnja 2013. svaki dan slikao jedan crno-bijeli akvarel uzimajući za motiv povijesne događaje 20. i 21. stoljeća, a predložak mu je uvijek bio dokumentarna fotografija. Ciklus je nazvao 365 Image of Time.
Roman Uranjek još od 1. siječnja 2002. započinje projekt Barem jedan križ dnevno. Odabire stranicu iz knjige, kataloge, novine, magazine i sl., na kojima se nalaze reprodukcije umjetničkog djela ili neki kulturni sadržaj. Zatim na njih intervenira kolažom, crtežom ili slikanjem, ali tako da uvijek gradi neki vidljivi ili skriveni oblik crnog „Maljevičevskog“ križa.

O tome kako zatim nastaju Dates Radenka Milaka i Romana Uranjeka, i što sve povezuje ili razdvaja ovaj privremeni umjetnički tandem, saznat ćemo u razgovoru s kustosom izložbe Tihomirom Milovcem.

Okupljanje na 3. katu stalnog postava.


Izložba Dates 2 ostaje otvorena do 14. 2. 2016.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.