Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Razgovor uz kraj izložbe 3LHD interakcije

Dvorana Gorgona, petak, 12. 2. 2016. u 19.00 sati

Tema razgovora su interakcije između arhitekture, umjetnosti i dizajna. Moderatori su Maroje Mrduljaš i Marko Golub, a gosti su: Vanja Žanko, Igor Eškinja, Nikola Radeljković i Lana Cavar.

Usto, održat će se predstavljanje kataloga izložbe 3LHD interakcije. Katalog će ispred tima dizajnera predstaviti Damir Bralić.

Večer ćemo završiti predstavljanjem knjige Inside Hotel Adriatic koja kroz objektive dvojice fotografa prikazuje život unutar hotela, ali je i svojevrstan katalog njegove umjetničke kolekcije. Knjigu će predstaviti Lana Cavar.

Od samih početaka svog djelovanja, arhitektonski studio 3LHD bitno se oslanja na razne oblike suradnji i razmjene. Brojne realizacije 3LHD-a tako su bile prilika za istraživanja u domenama suvremene umjetnosti, grafičkog dizajna i produkt dizajna. Štoviše, neki od posebno zanimljivih radova u tim disciplinama u Hrvatskoj dogodio se upravo unutar okvira 3LHD projekata. U svim tim suradnjama, arhitektura, umjetnost i dizajn zadržavaju svoju autonomiju. Nema estetskih ili konceptualnih koncesija, a koherencija nastaje temeljem činjenice da su okupljeni autori kompatibilnih, ali ne nužno i identičnih estetskih pristupa.
Na čemu se temelje te interakcije? Koje je njihovo konceptualno izvorište? Postoji li veza između suvremenih suradnji arhitekata, dizajnera i umjetnika s idejom sinteze plastičnih umjetnosti koja je prilično snažna u hrvatskom kontekstu? Ili je riječ o novom tipu udruživanja u kojem se suradnje ne temelje na identičnosti, nego na heterogenosti? Može li arhitektura biti platforma i pokretač za eksperimente u kreativnim disciplinama?
Samo su neka od pitanja na koja ćemo s gostima govornicima tijekom večeri pokušati odgovoriti.

Ulaz besplatan!


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.