Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Donesi svoje srce

Radionica za odrasle, predvorje MSU-a, 14.2. 2016. od 16 do 18 sati

Ako ste i vi jedna/jedan od onih kojima ide na živce Valentinovo i sav taj komercijalni šušur koji se stvara oko njega, nudimo vam posve drukčiji program za 14. veljače 2016.

Pozivamo vas da sudjelujete, u paru ili individualno, „ za“ ili „protiv“, s razumom ili s predrasudama, u radionici „Donesi svoje srce“. Radionicu vodi Petra Bilić Križan, mlada ali iskusna dizajnerica, a umjesto zlatnog staniola, crvenih mašni i čokoladnih srca, poslužit ćemo se novinskim materijalom i tehnikama kolaža i montaže, te propitati što nam zapravo danas znači ljubav i kako se nosimo s njome. Upustit ćemo se u putovanje od papirnate do virtualne ljubavi i njezinih brojnih inačica i naličja i zaustaviti se na postaji koja nam najviše odgovara.

Radionica je besplatna, sav materijal je osiguran, nisu potrebne prethodne prijave, a kući možete odnijeti uradak koji ste napravili na radionici i darovati ga nekome tko (ne)će to znati cijeniti.
Pozivamo vas da posjetite i naše izložbe: stalni postav “Zbirki u pokretu”,u kojem su predstavljena djela brojnih domaćih i inozemnih umjetnika, koja reflektiraju složene umjetničke muško-ženske odnose, često na granici ljubavi i mržnje. U MSU galeriji u prizemlju veliku pozornost publike privlači izložba „Sjećanja jedne pijanistice“, samouke umjetnice Marije Novaković (1885.-1960). Marija je, navodno, izgubila glavu zbog slavnog kompozitora i glazbenika Gustava Mahlera i punih 28 godina provela slikajući i muzicirajući u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče. Također, nemojte propustiti izložbu poznatog hrvatskog arhitektonskog ureda 3 LHD, pod naslovom „3LHD interakcije“, jer nedjelja je zadnji dan u kojem možete vidjeti izbor od 250 projekata što ih je tim 3LHD-a stvorio u 20 godina njihova postojanja.

Donesite svoje srce, ali upozoravamo: Ne mjerimo krvni tlak!


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.