Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Predstava: I've never done this before

Dvorana Gorgona, nedjelja, 28. 2. 2016. u 19 sati

Giuseppe Chico/ Barbara Matijević: I've never done this before
Muzej suvremene umjetnosti Zagreb
Hrvatska premijera

Internet kao sredstvo novih auto-reprezentacijskih modela dugo je već izvor inspiracije za umjetnike Barbaru Matijević i Giuseppea Chicoa. U predstavi “I AM 1984” (2008.) činjenice vezane za 1984. godinu pronađene na internetu kombinirane su s autobiografskim elementima Barbare Matijević u hipernarativni izvedbeni tekst. Predstava “Tracks” (2009.) u potpunosti se sastojala od zvukova nađenih na internetu, dok se predstava “Forecasting” (2011.) temeljila na hibridnoj koreografiji tijela izvođačice i videa s Youtubea.
Njihova nova predstava, “I’ve never done this before” nastavlja se na proučavanje fenomena Youtubea. Fascinirani su eksponencijalnom, hiper-kreativnom uradi-sam kulturom YouTube amatera pa stoga autori u prvi plan stavljaju interakciju izvođačice (B. Matijević) s nekim od novonastalih uređaja i naprava inspiriranih predmetima pronadjenim na Youtubeu.
Sama izvedba odvija se kao scensko uprizorenje nekoliko videa putem kojih autori uspostavljaju poveznice između interpretativnog iskustva kazališnog gledatelja i gledatelja YouTubea, te između svijeta DIY (Do it yourself) praktičara i umjetničke prakse.
Predstava je praizvedena u siječnju 2015. godine u briselskom Kaaitheateru, a u studenom 2015. izvedena je u Parizu u Théâtre de la cité internationale, u sklopu manifestacije New Settings u organizaciji Fondation Hermès.

Autori: Giuseppe Chico i Barbara Matijević
Izvedba: Barbara Matijević
Umjetnička suradnja i tehnička supervizija: Ivan Marušić Klif
Tehnička suradnja: Igor Brkić, Matthieu Schönholzer, Viktor Krasnić, Igor Petrović
Dizajn svjetla: Florian Leduc
Zvuk: Viktor Krasnić

Produkcija: 1er Stratagème uz podršku Fondation d’entreprise Hermès (program ‘New Settings’)

Koprodukcija: Omnibus (Zagreb), Kaaitheater (Brussels), Ménagerie de verre (Paris), Parc de la Villette-program rezidencija (Paris), Muzej suvremene umjetnosti (Zagreb)

Uz podršku Ministarstva kulture RH, DRAC Île-de-France, Dicream - CNC
Hvala: Martina Franić, Frano Šoša, Deborah Hustić / Makerspace Radiona, Delphine Hecquet, Štefica Bartolin

Predstava se izvodi na engleskom jeziku.

Ulaznice za predstavu "I've never done this before" po cijeni od 30 kuna možete kupiti na na blagajni MSU-a, a rezervirati mejlom: recepcija@msu.hr


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.