Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Predavanje: Đurđa Otržan "Prikazivanje ljudske figure kroz povijest"

Školica, 20.02. 2016. u 20 sati

PAP (Performing Arts Program), edukativni program za izvedbene umjetnosti koji djeluje u prostorima Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb, a u organizaciji Udruge Kamera i pod vođenjem Žaka Valente i Vesne Mačković, nakon praktičnih donosi i prva teoretska predavanja.

Đurđa Otržan, muzikologinja i spisateljica, u dva subotnja termina održat će predavanja na sljedeće teme:

Prikazivanje ljudske figure kroz povijest (subota, 20.2. 2016. u 20 sati)
Ples na umjetničkim prikazima kroz povijest (subota, 27.2. 2016. u 20 sati)

Što nam umjetnički prikazi ljudske figure kroz povijest mogu pokazati?

Može li se iz umjetničkih prikaza ljudske figure kroz povijest očitati razvoj ljudskih kapaciteta? Naglašavaju li oni stvarnost ili unutarnju duševnu zbilju prikazivača? Kako su umjetnici vidjeli umjetnost drugih, poglavito plesnih umjetnika i kako su je prikazivali? Kako su umjetnici prikazivali duhovna dostignuća svoje epohe?

Na ta i druga pitanja, odgovore ćemo potražiti na arheološkim spomenicima diljem svijeta tijekom dvaju izlaganja Đurđe Otržan.

Đurđa Otržan je muzikologinja i spisateljica. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završila je studij komparativne književnosti (1975.), a na Muzičkoj akademiji studij muzikologije (1979.). Djelovala je kao urednica redakcije ozbiljne glazbe Hrvatskog radija 3, Članica umjetničkog savjeta MBZ-a ( 2003.) i ocjenjivačkih sudova međunarodne nagrade „Prix Italia“(1994. 2008.i 2010.), predsjednica ocjenjivačkog suda za nagrade HRT-a, „Orlando“ (2008.). Kao autorica stvarala je glazbu za scenska djela, dramu, film i televiziju. Prozna spisateljica i autorica scenarija.

Više o radu Đurđe Otržan pogledajte OVDJE.

Cijena: Teoretska predavanja PAP-a dio su inicijative "Umjetnost dostupna svima" prema kojoj se sjedeća mjesta samo rezerviraju, a svaki posjetitelj ovisno o zadovoljstvu primljenim sadržajem i vlastitom životnom standardu pri izlasku određuje iznos koji donira.

Rezervacije s imenom i prezimenom na: info@pap-croatia.com ili 099 200 40 40


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.