Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Jazz orkestar HRT-a: Neumeister i Ellington / Strayhorn

Dvorana Gorgona, 2. ožujka 2016. u 20 sati

Jazz orkestar HRT-a
Ed Neumeister, trombon, skladatelj, dirigent (SAD)


Jedan od najistaknutijih jazz glazbenika današnjice, trombonist, skladatelj, dirigent i pedagog Ed Neumeister, uz Jazz orkestar HRT-a praizvest će dvije suite posvećene Dukeu Ellingtonu i Billyu Strayhornu. Riječ je o skladbama koje predstavljaju suvremenu i osobnu reinterpretaciju elemenata iz djela Queen's Suite, The Far East Suite i Black, Brown and Beige. Uz to, predstavit će presjek svoje autorske djelatnosti, iz koje valja istaknuti obradu standarda A Nightingale Sang in Berkeley Square, koja mu je donijela nominaciju za Grammy 1991.

Ulaznice su u prodaji ovdje i dva sata prije početka koncerta na blagajni MSU. Cijena: 50 kn.

Izravni prijenos na HR3.

Srijeda, 6. travnja u 20 sati
Dvorana Gorgona, MSU

Terell Stafford - The Cat

Jazz orkestar HRT-a
Terell Stafford, truba (SAD)
Andreas Marinello, dirigent

Njujorški trubač, skladatelj, pedagog i bandleader Terell Stafford uz Jazz orkestar HRT-a predstavit će se vlastitim skladbama, ali i sviračkim umijećem zbog kojeg su ga mnogi velikani jazza htjeli imati u svojim sastavima. Umjetnički je voditelj Jazz orkestra Philadelphia i redoviti predavač na Temple Universitiy, a svoje djelovanje bilježi i u sastavima kao što su Grammyjem ovjenčan orkestar Vanguard, Benny Golson Sextet, McCoy Tyner Sextet, Frank Wes Quintet, Clayton Brothers, Hamilton-Clayton Jazz Orchestra, Dizzy Gillespie All Stars, Carnegie Hall Jazz Band, Jon Faddis Jazz Orchestra...

Ulaznice su u prodaji ovdje i dva sata prije početka koncerta na blagajni MSU. Cijena: 50 kn.

Izravni prijenos na HR3.

Urednik programa: mr.sc. Branko Kostelnik, producent i voditelj Odjela za programsko-izložbenu djelatnost MSU


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.