Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Inkluzivna kreativna radionica: Fantastični svjetovi autsajder arta

Školica, subota, 27.02. 2016. od 15 do 17 sati

Na našoj novoj radionici upoznat ćemo pojmove autsajderske umjetnosti i autsajderski umjetnici. Stvaralaštvo, mahom samoukih umjetnika, nastaje iz potrebe za slobodom, potrebe za izražavanjem vlastitog Ja kroz kreativni umjetnički čin. Spontano je i samosvojno, izvan prevladavajućih umjetničkih strujanja i društvenih konvencija. Autsajderi stvaraju crteže, slike i skulpture tradicionalnim umjetničkim materijalima i tehnikama, ali i svime što im dođe pod ruku – gotovim predmetima, ostacima različitih materijala, slikarskim i neslikarskim tvarima i sl. Predstavit ćemo polaznicima radionice nekoliko zanimljivih radova autora, poput Henryja Dargera i njegovu ilustriranu „Priču o Vivjanovim djevojčicama“ , ispričanu na nevjerojatnih 15.145 stranica, kao i na čudesnu „Idealnu palaču“poštara Ferdinanda Chevala koju je kamen po kamen gradio i danju i noću 33 godine. Upoznat ćemo i naše umjetnike poput Karla Sirovyja i Drage Trumbetaša i njegova ciklusa„Pisma Van Goghu“,izloženih u stalnom postavu MSU-a.

Potom će polaznici radionice sami odabrati tehnike i materijale kojima će, uz pomoć voditeljice, pokušati izraziti misli, snove, žudnje i vizije... stvarajući vlastite fantastične svjetove.

Dob polaznika: od 6 -12 godina. Pozivaju se i djeca s poteškoćama u razvoju da se uključe u rad radionice, te roditelji djece.

Autorica i voditeljica radionice: Margareta Vidmar, umjetnica i likovna terapeutkinja

Radionica je besplatna, potrebne su prijave na email: eduakcija@msu.hrnajkasnije do 26. 2. 2016.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.