Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

KREATIVNA RADIONICA ZA DJECU „VESELI MOZAICI“

srijeda, 24.2.2016. u 11 sati

MOBILNI MUZEJ U Zavodu za onkologiju i hematologiju, Klinika za dječje bolesti

Kreativna radionica

Predavač:Johnathan A. Roberts, slikar

Datum i vrijeme održavanja:

Srijeda, 24. 2.2016. u 11 sati

Trajanje: 1 sat

Cijena: Besplatna radionica (uključuje materijale)

Opis radionice:

Mozaici su jedna od najstarijih umjetničkih formi, a najčešće se izrađuju od komadića šarenoga stakla ili keramike koji stvaraju raznovrsne uzorke i slike. Na ovoj radionici predstavljamo koncept izrade papirnatih mozaika kao odličan, kreativan, umirujući i zabavan način umjetničkoga izražavanja, ali i smanjivanja stresa.

Polaznici će izrađivati šarene slike od komadića kolaža, a na raspolaganju će im biti crno bijele slike koje će pretvarati u obojane, sastavljene od sitnih papirića ili će izraditi vlastite originalne mozaike.

Biografija predavača:

Johnathan Andrew Roberts rođen je 1974. u gradiću na Floridi, SAD u blizini Orlanda. Studirao je povijest umjetnosti i filozofiju estetike na University of Georgia u američkoj državi Georgiji. Paralelno se upuštao u razne umjetničke poduhvate, uključujući i izradu 120 metara dugačke „svitak slike“, koja predstavlja nadrealno-fantastično istraživanje temeljnih univerzalnih koncepata poput ljubavi, rata te međuigre nevinosti i brutalnosti. Izlagao je u brojnim europskim i američkim galerijama, a njegove slike nalaze se u privatnom vlasništvu kako u Americi tako i u Europi. Kao jednog je od osnivača neprofitne udruge Zagreb Art Kolektiv (ZARK), posebno ga zanima upotreba novih tehnologija kao sredstva povezivanja umjetnika, znanstvenika, IT i poslovnih stručnjaka u akcijama kulturnog, obrazovnog i društvenog boljitka, a na dobrobit lokalne zajednice. Nekoliko godina radio je i kao direktor boutique hotela na Jadranu te je u njemu organizirao brojne umjetničke izložbe poznatih hrvatskih i međunarodnih umjetnika. Trenutno, John živi i radi u Zagrebu sa suprugom i kćerkom te je direktor Sekvoja centra za jezično i poslovno savjetovanje gdje razvija i vodi programe učenja stranih jezika.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.