Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Međunarodni projekt Translocal: Museum as Toolbox

1.10.2015. - 30.9.2017.

Međunarodni projekt Translocal: Museum as Toolbox / Translokalno: muzej kao kutija za alat

MSU Zagreb poziva mlade da sudjeluju u uzbudljivom međunarodnom umjetničkom projektu

Muzej suvremene umjetnosti Zagreb, u sklopu programa Europske unije Kreativna Europa, sudjeluje u projektu Translocal: Museum as Toolbox s još četiri europska muzeja suvremene umjetnosti: Universalmuseum Joanneum/Kunsthaus Graz (Austrija), KUMU Tallinn (Estonija), Museion Bozen (Italija)i Muzeum Sztuki Łódź (Poljska). Projekt je započet u listopadu 2015. i trajat će sve do listopada 2017, a svrha mu je razvijanje novih alata komunikacije muzeja sa širom publikom.

Projekt će se odvijati kroz nekoliko komplementarnih segmenata: istraživanja, međunarodni skupovi, umjetničke i kustoske rezidencije, izložbe, publikacije, te web portal s prikazom dokumentacije rezultata istraživanja projekta. Kao završnica višemjesečnog istraživačkog rada planirana je putujuća izložba i popratni katalog, nastali kroz suradnju umjetnika i kustosa na rezidenciji, koji će biti prezentirani tijekom 2017. godine u svim partnerskim institucijama uključenima u projekt.

U MSU će, u sklopu rezidencija, od 6. do 15. svibnja 2016. boraviti i surađivati grupa Lasnaidea, koju je predložio KUMU Tallinn, te kustos iz MUSEION Bozena i muzejski pedagog iz Universalmuseum Joanneum/Kunsthaus Graz. Tijekom rezidencija, ali i tijekom cjelokupnog razvoja projekta, planira se aktivno uključiti mlade ljude od 15 do 25 godina koji će svojim idejama, razmišljanjima, znanjem i iskustvom pridonijeti provedbi i organizaciji različitih faza projekta.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.