Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Proljetni odmor: Igre prije tableta

22. 3. - 25. 3. 2016. od 12 do 13 sati

Tableti u školi, tableti doma, tableti u muzeju... Posvuda su, pa nije čudo što neke već pomalo i živciraju. Sve češće se govori o tabletomaniji - koja dakako nema veze s pretjeranim uzimanjem tableta i lijekova, ali ima sličnosti s njihovim učincima! Čuju se i zabrinjavajući glasovi liječnika i ostalih stručnjaka o mogućoj štetnosti tih spravica ukoliko veliki broj sati dnevno zurimo u ekran.

U redu, znamo da se danas bez tableta ne može, ali možda možemo pokušati zamisliti kako se bez njih prije živjelo i igralo? I iskoristiti proljetni odmor da se bar malo odmaknemo od njihova bljeskanja.

Stoga smo za vas tijekom proljetnih praznika, od utorka, 23. 3. do petka 25. 3. 2016. od 12 do 13 sati organizirali društvene igre koje su igrali vaši roditelji, djedovi i bake dok su bili mali - pitalice, zagonetke, čovječe-ne-ljuti-se, mlin, šah, memory, igre skrivača.... Neke od njih sami ćemo izraditi potaknuti okolinom u kojoj ćemo se družiti – stalnim postavom, izložbama, edukacijskom točkom, prirodom (ukoliko će nam to vremenske prilike dopustiti). I još jednom ponijeti nezaboravne uspomene na druženje u MSU-u.

Proljetne radionice su besplatne, nisu potrebne prijave, a materijal je osiguran.

Voditeljice radionica: Nada Beroš, Daniela Bilopavlović Bedenik, Hana Librenjak i Karla Rakuljić

KREATIVNA RADIONICA: Podmetni magarca na pozornicu!

Školica, 22.3. 2016. od 12 do 13 sati

Kome je naporno pisati neopisivo duge riječi, rečenice, sastavke i zadaće? Kome je dosadno pisati pjesme? Možemo li našim riječima i kolažima okrenuti cijeli svijet naopačke te ga učiniti zabavnim i otkačenim bez da ima ikakve logike? Da, da, i te kako možemo!

Ovo proljeće obilježavamo igrom, a nadahnuće za naš tajanstveni pothvat naći ćemo u stalnom postavu Muzeja suvremene umjetnosti. Upoznat ćemo djela Josipa Seissela,poznatog provokatora i umjetnika koji je živio i stvarao prije skoro stotinu godina.

Zasukat ćemo rukave i nasmijati ili zbuniti mamu, tatu ili prijatelja. Koristit ćemo samo škare,ljepilo i papir koji ćemo zašareniti s puno zezancije i mašte. A igrom riječi i dosjetkama potaknut ćemo na razmišljanje i one najveće pametnjakoviće te saznati tko je u biti taj magarac!

Dob polaznika: od 6 - 12 godina

Autorica i voditeljica radionice: Hana Librenjak, suradnica u Pedagoškom odjelu MSU-a

Radionica je besplatna, nisu potrebne prijave.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.