Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

MSU u akciji „Sat za planet Zemlju“

U subotu, 19. ožujka u 20.30 ugasit ćemo na jedan sat sva svjetla u našoj zgradi da bismo se pridružili najvećoj akciji na svijetu koja upozorava na svjetlosno zagađenje i energetsku rasipnost.

„Sat za planet Zemlju“ globalna je inicijativa WWF-a u borbi protiv klimatskih promjena. Svi su pozvani da ugase svjetla na jedan sat u subotu, 19. ožujka 2016. u 20.30 sati i da na taj način pruže podršku akciji. Akcija je započela u Sidneyu 2007. godine kada je 2,2 milijuna ljudi ugasilo svjetla. Akcija svake godine nastavlja obarati rekorde po broju sudionika, 2015. u njoj su sudjelovale 172 zemlje, a u mrak je utonulo više od 10.000 znamenitosti, među kojima i 42 svjetske baštine.

Radovi mnogih umjetnika koji izlažu na ovogodišnjoj izložbi T-HTnagrada@msu.hr izravno se ili neizravno dotiču tematike ekološke osviještenosti i očuvanja prirode. Fotografija „Uvozna pustinja“ Bojana Mrđenovića, multimedijalna instalacija „Crno brdo“ Lane Stojićević, video instalacija „Priroda i društvo“ Nine Kurtele, zatim fotografija/objekt „Prazno nebo“ Marine Paulenke i Borke Vukosava, samo su neki od radova na izložbi koji propituju odnos čovjeka i prirode. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite na vodstvu kroz izložbu T-HTnagrada@msu.hr, u subotu, 19. 3. 2016. u 15 sati, na dan akcije „Sat za planet Zemlju“ na kojem ćemo među ostalima predstaviti i radove umjetnika koji nas navode na razmišljanje o ekološkim problemima u svijetu.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.