Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Jazz orkestar HRT-a: Terell Stafford - The Cat

Dvorana Gorgona, srijeda, 6. travnja 2016. u 20 sati

Jazz orkestar HRT-a

Terell Stafford, truba (SAD)
Andreas Marinello, dirigent

Njujorški trubač, skladatelj, pedagog i bandleader Terell Stafford uz Jazz orkestar HRT-a predstavit će se vlastitim skladbama, ali i sviračkim umijećem zbog kojeg su ga mnogi velikani jazza htjeli imati u svojim sastavima. Umjetnički je voditelj Jazz orkestra Philadelphia i redoviti predavač na Temple Universitiy, a svoje djelovanje bilježi i u sastavima kao što su Grammyjem ovjenčan orkestar Vanguard, Benny Golson Sextet, McCoy Tyner Sextet, Frank Wes Quintet, Clayton Brothers, Hamilton-Clayton Jazz Orchestra, Dizzy Gillespie All Stars, Carnegie Hall Jazz Band, Jon Faddis Jazz Orchestra...

Ulaznice su u prodaji ovdje i dva sata prije početka koncerta na blagajni MSU. Cijena: 50 kn.

Izravni prijenos na HR3.Subota, 16. travnja u 20 sati
Mala dvorana Vatroslava Lisinskog

Jazz.hr / proljeće

Jazz orkestar HRT-a
Miroslav Vitouš, kontrabas (Češka / SAD)

Saša Nestorović, dirigent

Zahvaljujući suradnji Hrvatskog društva skladatelja i Jazz orkestra HRT-a, Orkestar već tradicionalno, u okviru festivala Jazz.hr / proljeće, nastupa s nekima od najvećih imena svjetske jazz scene. Među njima je legendarni češki kontrabasist, skladatelj i bandleader Miroslav Vitouš - jedan od najvažnijih europskih jazz glazbenika, koji je ostavio dubok trag na svjetskoj jazz mapi surađujući s velikanima kao što su Miles Davis, Herbie Hancock, Joe Henderson, Freddie Hubbard, Chick Corea, Wayne Shorter, Clark Terry, Joe Zawinul i drugi. Jedan je od osnivača utjecajne fusion grupe Weather Report, a njegovo virtuozno sviranje kontrabasa svrstava ga uz bok legendama tog instrumenta.

Prodaja ulaznica na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Urednik programa: mr.sc. Branko Kostelnik, producent i voditelj Odjela za programsko-izložbenu djelatnost MSUUpozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.