Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

MIMO: ONO i LIZARDS EXIST

Dvorana Gorgona, 3. 4. 2016.

Šesti koncert treće MIMO sezone, koji će se održati 3. travnja u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, u znaku je spoja tradicije i suvremene umjetnosti, analogne vintage opreme i tehnološki naprednih glazbenih gadgeta, zemaljskog i vanzemaljskog. Kroz svijet vrhunske domaće psihodelije premijerno vas vode ONO, slijednik neprežaljenih i bivših Mokrih gljiva te space / prog / psihodeličari Lizards Exist iz Karlovca, koji su za MIMO publiku priredili posebno iznenađenje o kojem ćete biti obaviješteni uskoro.

ONO (ZAGREB)

Bend ONO novi je glazbeni projekt članova Mokrih Gljiva, Nemečka i MMessy Oscillatorsa oformljen krajem jeseni 2015. ONO spaja psihodeliju, drone i ambijentalu s narodnom glazbom, koristeći tradicionalne instrumente i moderna tehnološka dostignuća čovječanstva na polju glazbe. Trenutnu postavu benda čine Tin Dožić, Ivan Šaravanja i Vedran Živković, a nastup na MIMO-u koncertna je premijera njihova dosadašnjeg rada i uvertira u nova glazbena istraživanja.

Ivan Šaravanja – klavijature, glas
Vedran Živković – gitara, tambura, glas
Tin Dožić - efekti, field recordings, laptop

LIZARDS EXIST (KARLOVAC)

Karlovački space / psychedelic rock bend nastao s ciljem izvođenja vintage space zvukova i glazbe u originalnom obliku na vintage opremi. Kako njihovi uzori potječu s engleske, njemačke i francuske prog rock scene 60-ih i 70-ih, svoj prvi album Lizards Exist odlučili su snimiti u Kramasonik studiju pod vodstvom Hrvoja Nikšića na vrhunskoj analognoj opremi.
Roko Margeta (aka Grimble Gromble) – klavijature, synth
Siniša Mraović (aka Captain Binson) – gitara
Tihomir Zdjelarević – bas
Leo Hrs – bubnjevi

Treća sezona MIMO-a drži se istog koncepta, družimo se jednom na mjesec (nedjeljom) od listopada 2015. do lipnja 2016. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, te na svakom od osam koncerata u sezoni - predstavljamo dva izvođača koji su odabrani prema tri osnovna kriterija: kvaliteta, autentičnost i nedovoljna zastupljenost u javnosti. Kako bismo publici što bolje predstavili glazbenike, tijekom koncertne stanke razgovaramo sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, kao i same izvođače, te scenu općenito.

Ulaz je preporučena donacija od 20kn. Sav prihod od donacija ide izvođačima.

Koncerti imaju izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskog radija i video live stream na više internetskih portala, te na MIMO Yotube kanalu.
Posebnom ugođaju na koncertima pridonosi amfiteatarski oblik dvorane koji omogućuje posjetiteljima nesmetano praćenje procesa stvaranja glazbe uz kristalno čisti 3D zvuk.

MIMO su pokrenuli udruga ViBRa, platforma Free Stage i HRT zbog zajedničke težnje pozitivnim promjenama na hrvatskoj glazbenoj sceni. Važni i nezamjenjivi suradnici u projektu su MSU i Grafička škola Zagreb, a projekt podupire i HDS (Hrvatsko društvo skladatelja).

Izvještavajući o ovom događanju doprinosite pozitivnim promjenama i izgradnji kvalitetne hrvatske glazbene scene. Hvala vam!

Urednik programa: mr.sc. Branko Kostelnik, producent i voditelj Odjela za programsko-izložbenu djelatnost MSU


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.