Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Animation goes MSU! – Nikki Schuster, Microphobia

Medijska fasada, 27. 3. – 11. 4. 2016.

U okviru projekta Animation goes MSU! predstavljamo site specific animaciju 'Microphobia' austrijske umjetnice Nikki Schuster. 'Microfobia' je prema mišljenju stručnog žirija proglašen najboljim radom natječaja Animation goes MSU! 2015. Žiri je bio u sastavu: Daniel Šuljić, umjetnički ravnatelj Animafesta i Leila Topić, kustosica zbirki filma, videa, fotografija i medijske umjetnosti MSU-a.

„Ljepota i opasnost prirode. Stvarne biljne čestice – oživljene na stolu za animaciju – prilaze jedna drugoj, tvore umjetne strukture/bića, a zatim se opet odbijaju. Oblici prikazuju cvjetnu individualnost, ali i umjetnu mistiku i maštu“ iz teksta Nikki Schuster.

Nikki Schuster austrijska je umjetnica s berlinskom adresom. U radovima povezuje tradicionalnu stop-animaciju i 2D kompjutorsku tehniku, a često oblikuje zvukove nastale uz pomoć animiranog materijala. Sudjelovala je u rezidencijalnim programima u Parizu i Buenos Airesu 2010, zatim 2012. u Taipeiu i 2014. u Cochabambi, Bolivija.

Uspješna suradnja Svjetskog festivala animiranog filma- Animafesta Zagreb i Muzeja suvremene umjetnosti nastavit će se i ove godine kroz projekt Animation goes MSU, a u susret festivalu najavljujemo projekcije ovogodišnjih natječajnih radova na medijskoj fasadi od 24. svibnja. do 11. lipnja 2016.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.