Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

KoloRplet – izložba dječjih radova o toleranciji i međukulturalnom dijalogu

Otvorenje: srijeda, 30. 3. u 14 sati, Školica
Projekcija iranskog filma: "Djeca raja", 30. 3. u 14.30 sati, Dvorana Gorgona

Što je zajedničko Hundertwasseru, KoloRpletu, Noruzu i Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb? Priznajemo, pitanje je teško čak i za poznate lovce iz kviza Potjera! Da ne biste uzaludno tragali za odgovorom rješenje potražite u knjižnici Dugave u maloj skupini virtualnih putnika - Cronauta.

U želji da prodube razumijevanje i toleranciju, inspirirani austrijskim umjetnikom Hundertwasserom, u Knjižnici Dugave održavaju već nekoliko godina radionice iz religijske kulture pod naslovom koloRplet. U sklopu akcije 'Iz kalendara' prvi puta ove godine pak obilježavaju iransku Novu godinu - Noruz - kao simbol međukulturalnog dijaloga i suradnje.

U suradnji s Pedagoškim odjelom Muzeja suvremene umjetnosti prvi put je izložba od stotinjak radova nastalih na radionicama koloRpleta u Knjižnici Dugave postavljena u edukativnim prostorima MSU-a. Autori iznimno kreativnih i ekspresivnih radova učenici su naših susjednih škola, OŠ Dugave (2. c, 3. a, 3. c) i OŠ Frana Galovića (2. a, 2. b, 2. c).

Svečano otvorenje izložbe održat će se u srijedu, 30. 3. 2016. u 14.00 sati, u Školici, a projekcija iranskog filma "Djeca raja", nagrađivanog autora Majida Majidija, u 14.30 sati u Dvorani Gorgona. Zahvaljujemo Iranskom kulturnom centru na ustupanju prava za prikazivanje filma.
Programi su besplatni za male i velike posjetitelje.

Pozivamo vas da nam se pridružite i tako pružite podršku našim nastojanjima u radu na promociji pozitivnih vrijednosti društva!

Radno vrijeme Školice: utorak - nedjelja od 11 do 17 sati; ponedjeljkom zatvoreno


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.