Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

NAGRADA PUBLIKE T-HT@msu: Jelena Blagović

Završena je deveta natječajna izložba T-HTnagrada@msu. Zbrojili smo glasove publike i najviše je dobila Jelena Blagović za seriju fotografija O Njoj (2013/14). Jeleni je tako pripao iznos od 10.000 kuna. Čestitamo!

Kao i uvijek, nagrađujemo i one koji su si dali truda glasati. Posjetiteljica Vesna Bezjak Pavičić iz Zagreba dobila je tablet Samsung Galaxy Tab4 8" LTE 16GB. Čestitamo!

Preuzevši nagradu, Jelena Blagović je rekla da joj je to jedna od najljepših nagrada koja se može dobiti jer o njoj odlučuju posjetitelji: „Drago mi je da su ljudi prepoznali intimnu priču jer smatram da se svatko na neki način može s njom poistovjetiti.“

Serija fotografskih portreta majke koja je Jelena radila iz ljubavi i straha, univerzalna je ljudska priča o prisnom odnosu. U želji da pogledom zabilježi odnos majke i kćeri, te atmosferu roditeljskog doma, ispričala je priču o Njoj. I o sebi. Dio su iste sekvence, jer su jedna drugoj projekcija. Mjesto odrastanja ujedno je mjesto sjećanja, mnemonički pejzaž, a to isto mjesto, bez Nje postaje beznačajno. Kao što će neminovno s vremenom i postati. No, strah je prevladan i ljubav, prisnost, privrženost stvaraju ozračje u kojem obje ostaju zauvijek.

Jelena Blagović završila je dvogodišnji studij fotografije pri Istituto Superiore di Fotografia e Arti Visive u Padovi. Školovanje je nastavila u Engleskoj gdje je 2007. završila preddiplomski i diplomski studij umjetničke fotografije na University of Westminster u Londonu. Nagrađena je stipendijom David Faddy Scholarship za akademsku izvrsnost. Od 2010. godine zaposlena je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu kao umjetnička asistentica pri Odsjeku snimanja, Katedra za fotografiju.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.