Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

TRANSLOCAL: MUSEUM AS TOOLBOX

Odabrano 20 kandidata za projekt

Hvala svima na odazivu i podršci našem projektu! Za daljnje sudjelovanje odabrano je 20 kandidata koji će se aktivno uključit u projekt.

Muzej suvremene umjetnosti Zagreb, u sklopu programa Europske unije Kreativna Europa, sudjeluje u projektu Translocal: Museum as Toolbox s još četiri europska muzeja suvremene umjetnosti: Universalmuseum Joanneum/Kunsthaus Graz, KUMU Tallinn, Museion Bozen i Muzeum Sztuki Łódź. Projekt je započeo 1. 10. 2015. i trajat će sve do 30. 9. 2017, a svrha mu je razvijanje novih alata komunikacije muzeja sa širom publikom. Projekt će se odvijati kroz nekoliko komplementarnih segmenata: istraživanja, međunarodni skupovi, umjetničke i kustoske rezidencije, izložbe, publikacije, te web portal s prikazom dokumentacije rezultata istraživanja projekta.

U MSU-u će, u sklopu rezidencija, od 6. do 15. svibnja 2016. boraviti i surađivati grupa Lasnaidea, koju je predložio KUMU Tallinn, te kustos iz MUSEION Bozena i muzejski pedagog iz Universalmuseum Joanneum/Kunsthaus Graz. Tijekom rezidencija, ali i tijekom cjelokupnog razvoja projekta, planira se aktivno uključivanje mladih od 15 do 25 godina koji će svojim idejama, razmišljanjima, znanjem i iskustvom pridonijeti provedbi i organizaciji različitih faza projekta. Zadaća je mladih, koji će sudjelovati u projektu, da iz svoje perspektive i iskustva daju uvid u to koji su najčešći izazovi i problemi s kojima se susreću u neposrednom okruženju. Sigurni smo da će suradnja s brojnim kreativcima uključenima biti uspješna, te se veselimo krajnjim rezultata do kojih će nas ova zajednička avantura dovesti.

1.10.2015. - 30.9.2017.Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.