Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Predstavljanje DVD-a prilagođenog djeci oštećena sluha

Dvorana Gorgona, 18. 4. 2016. u 11 sati

“U STIHU I RIMI O STOLJETNOJ DAVNINI” - obilježavanje stote obljetnice "Priča iz davnine" Ivane Brlić Mažuranić

DVD „U stihu i rimi o stoljetnoj davnini“ autorice Ljiljane Ivković jedinstven je zato što su priče Ivane Brlić Mažuranić prilagođene djeci oštećena sluha: To je prvi projekt takve vrste u nas i otvara novo poglavlje u pristupu obrazovanju djece oštećena sluha.

Interaktivni DVD “U stihu i rimi o davnoj davnini” nastao iz potrebe da se jedinstvene priče Ivane Brlić Mažuranić približe djeci predškolskog uzrasta i djeci oštećena sluha.

Nositelj je projekta „Poboljšanje pismenosti gluhe djece kroz prepjeve literature Ivane Brlić Mažuranić" Savez gluhih i nagluhih Grada Zagreba , a DVD je realiziran u suradnji s TV produkcijom Master film, Zakladom "Čujem vjerujem vidim ", Grafičkom školom iz Zagreba i Suzy d.o.o. Ilustracije je izradila Branka Lovrović, a za muzičku podlogu bio je zadužen dječji zbor „Klinci Ogulinci“ .

Program će pratiti nastupi djece iz Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj, DV Zapruđe i OŠ Zapruđe.

Muzej suvremene umjetnosti kontinuirano surađuje s centrima i udrugama za osobe s invaliditetom, kroz inkluzivne radionice i posebna stručna vodstva, a promocijom ovog interaktivnog DVD-a nastavlja tu suradnju. Muzej želi istaknuti važnost uključivanja kulturnih institucija u ovakve projekte, te tako učenjem i inkluzivnim djelovanjem podignuti svijest sugrađana.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.