Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Jazz orkestar HRT-a: proljetni ciklus

Mala dvorana Vatroslava Lisinskog, subota, 16. travnja u 20 sati

Jazz orkestar HRT-a
Miroslav Vitouš, kontrabas (Češka / SAD)
Saša Nestorović, dirigent


Zahvaljujući suradnji Hrvatskog društva skladatelja i Jazz orkestra HRT-a, Orkestar već tradicionalno, u okviru festivala Jazz.hr / proljeće, nastupa s nekima od najvećih imena svjetske jazz scene. Među njima je legendarni češki kontrabasist, skladatelj i bandleader Miroslav Vitouš - jedan od najvažnijih europskih jazz glazbenika, koji je ostavio dubok trag na svjetskoj jazz mapi surađujući s velikanima kao što su Miles Davis, Herbie Hancock, Joe Henderson, Freddie Hubbard, Chick Corea, Wayne Shorter, Clark Terry, Joe Zawinul i drugi. Jedan je od osnivača utjecajne fusion grupe Weather Report, a njegovo virtuozno sviranje kontrabasa svrstava ga uz bok legendama tog instrumenta.

Prodaja ulaznica na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.
http://www.ulaznice.hr/web/ctl_evt.jsp?act=prostor&t=1&a=1&p=23550

Srijeda, 4. svibnja u 20 sati
Dvorana Gorgona, MSU
Tu fragancia: autorska večer Mirona Hausera

Jazz orkestar HRT-a
Miron Hauser, dirigent, trombon, skladatelj

Kvaliteta glazbenika Jazz orkestra HRT-a možda se najbolje ogleda u mini ciklusu koji se etablirao posljednjih godina, a koji jednom u sezoni predstavlja skladateljski i aranžerski opus jednog od članova Orkestra. Nakon Kadoića, Križića, Kovačevića, Žužića i Marinella, ove sezone svoj izričaj predstavlja trombonist Miron Hauser. Školovan na jazz sveučilištima u Grazu i Trstu, Hauser svoje nadahnuće najčešće pronalazi u latino idiomu, pa nas stoga očekuju raskošne puhačke dionice i bogatstvo ritmova koje autor odlično stapa u svoj izričaj.

Izravni prijenos na HR3.
Ulaznice su u prodaji ovdje i dva sata prije početka koncerta na blagajni MSU. Cijena: 50 kn.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.