Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Film Maxine Peake: HAMLET

Dvorana Gorgona, subota, 23. travnja 2016. u 19 sati

Shakespeare živi / Shakespeare Lives

U okviru obilježavanja 400. obljetnice smrti Williama Shakespearea, Muzej suvremene umjetnosti Zagreb i British Council Hrvatska 23. travnja 2016. u 19 sati organiziraju projekciju filma Maxine Peake HAMLET u režiji Margaret Williams. Projekcija filma u MSU dio je globalnog programa Shakespeare živi / Shakespeare Lives koji svojim aktivnostima i prigodnim programima u cijelom svijetu slavi Shakespeareov život, njegovo impozantno djelo i naslijeđe. Program uključuje široki spektar različitih događanja, uključujući inovativne kazališne i plesne performanse, projekcije filmova, umjetničke izložbe i edukacijske materijale za one koji uče engleski jezik.

Maxine Peake HAMLET
(Margaret Williams, 2015)

Hvaljena Maxine Peake za izvedbu Shakespeareovog najlegendarnijeg djela u mančesterskom kazalištu Royal Exchange dobila je vrhunske kritike. Kazališna predstava Maxine Peake HAMLET postala je najprodavanija predstava tog kazališta u posljednjih deset godina, a uskoro je dobila i svoju filmsku verziju koja je također postigla golem uspjeh i ponovno izazvala oduševljenje britanske publike. Kritičar Greg Thorpe o nastupu Makine Peake piše: "S bowiejevskom frizurom i u odjelu kakvog bi nosio Mao Ce-tung, Peake u svojoj izvedbi suvereno vlada pozornicom, koristi svaki rekvizit, svaki pokret njezina tijela s lakoćom publici prenosi tekst star 400 godina, kao da su riječi same došle do nje. Ovo je izvanredna izvedba Hamleta, zapravo, više od toga - ovo je prekretnica u izvedbi Hamleta."

Trajanje: prvi dio 123 minute / drugi dio 70 minuta / pauza 15 minuta
Napomena: film je na engleskom jeziku bez prijevoda
Ulaz slobodan!Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.