Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Radionica: Roboti iz galaksije Hrelić

Školica, subota, 23. 4. 2016. od 15 do 18 sati

Na kreativnoj radionici Roboti iz galaksije Hrelić izradit ćemo robotolike skulpture od reciklirane i stare elektronike. Otkrit ćemo što se sve nalazi u svakidašnjim uređajima poput odbačenih tostera, grijača za vodu ili starih hladnjaka sa smetlišta. Ući ćemo u umove umjetnika iz pokreta Nove tendencije, čiji se radovi nalaze u našem stalnom postavu, i stvarat ćemo poput njih - istražujući i eksperimentirajući!

Prvo ćemo takve uređaje rastaviti i saznati od čega se sastoje i kako oni uopće rade, što ih pokreće i kako funkcioniraju, a zatim ćemo se igrati s dijelovima koje smo iskopali iz misteriozne utrobe poznatih kućanskih aparata. Budemo li pritom ponekad povukli i koji pogrešan potez, nema veze, voditelj će nam pomoći da se vratimo na pravi put. A za kraj ćemo saznati kako možemo pokrenuti naše novonastale skulpture!

Dob djece: 7-15 godina

Voditelj radionice: Tomislav Zidar - Djuvedj, dizajner


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.