Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Međunarodni projekt „Translocal: Museum as Toolbox“

Rezidencija članica organizacije „Lasnaidee“

U sklopu projekta Translocal: Museum as Toolbox, u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb će od 6. do 15. svibnja 2016. gostovati Maria Derlõš i Jekaterina Kljutšnik, članice nevladine organizacije Lasnaidee, koja djeluje na području Tallinna, glavnog grada Estonije. Tijekom svojeg boravka u Zagrebu rezidentice će surađivati s grupom mladih koji sudjeluju u projektu Museum as Toolbox, te će kroz razgovor o aktualnim problemima određenih područja Novog Zagreba osmisliti i raditi na realizaciji umjetničke intervencije u urbanom prostoru susjedstva MSU-a.

O Lasnaidee

Nevladinu organizaciju Lasnaidee čine stanovnici Lasnamäee, najveće stambene oblasti i predgrađa glavnog grada Estonije, Tallinna. Cilj aktivista ove organizacije jest pretvoriti svoje susjedstvo u raznoliko, mladenačko i održivo životno okruženje, u kojemu su potrebe stanovnika na prvom mjestu. Kroz razne participativne, odvažne i umjetničke akcije Lasnaidee stvara pristupačan, aktivan i aktraktivan javni prostor.

O projektu „Translocal: Museum as Toolbox“

Muzej suvremene umjetnosti Zagreb, u sklopu programa Europske unije Kreativna Europa, sudjeluje u projektu Translocal: Museum as Toolbox s još četiri europska muzeja suvremene umjetnosti: Universalmuseum Joanneum/Kunsthaus Graz (Austrija), KUMU Tallinn (Estonija), Museion Bozen (Italija)i Muzeum Sztuki Łódź (Poljska). Projekt je započet u listopadu 2015. i trajat će sve do listopada 2017, a svrha mu je razvijanje novih alata komunikacije muzeja sa širom publikom.Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.