Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

21. EMA: KLIK NA KULTURNI KRAJOLIK: Elektrizirajmo legiće!

Radionica u okviru programa: Mama, kupi mi robota!

Elektrizirajmo legiće!
Subota, 7.5. 2016. od 15 do 17 sati, Školica
Radionica je popunjena.

Što se krije u postupku elektriziranja Lego kockica? Kako ćemo ih naučiti da same govore, kreću se i crtaju? Da postanu pravi roboti u obliku pauka, zmije, vozila? Na ovoj radionici složit ćemo robota koji crta i to koristeći legice i flomastere, nakon što smo se nadahnuli radovima umjetnika kompjutorske grafike iz našeg stalnog postava - Zbirki u pokretu.

Pomoću računala naš robot će crtati točno onakvu sliku kakvu želimo. Kako to ne bi radio u tišini, za vrijeme crtanja naš će robot i pjevati – i to ne bilo kako, već će oponašati naše glasove! I najvažnije, crtež koji napravi vaš robot moći ćete ponijeti kućama i „izložiti“ ga u vašem malom izložbenom salonu, iznad kreveta ili radnog stola.

Radionica je organizirana u suradnji s Hrvatskim robotičkom savezom i programom «ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu» Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Voditelj radionice: Ivan Kunović, student diplomskog studija FER-a


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.