Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Obiteljsko druženje u MSU!

Subota, 14. svibnja 2016. od 14 do 20 sati

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana obitelji u subotu, 14. svibnja 2016., pripremili smo program „Obiteljsko druženje u MSU“, u sklopu kojeg ćemo, kroz razne aktivnosti i događanja, ponovno naglasiti važnost zajedništva i potaknuti obiteljsko zbližavanje u kreativnom okruženju. Predstavit ćemo i sobu koju smo uredili za naše najmanje posjetitelje, prostoriju za bebe u kojoj će roditelji u ugodnoj i veseloj atmosferi moći obaviti njegu svojih mališana. Plesat ćemo, igrati se, gledati crtiće i stvarati zajedno. Ponesite i poneku slikovnicu ili knjigu za djecu i darujte ih muzeju kako bi naš dječji kutak postao mjesto u kojem će najmlađi moći utonuti u svijet priča i bajki.

Program

14.00 – 20.00 sati, južni plato: prikupljanje dječjih knjiga i slikovnica
Velika je važnost malih priča, zato ćemo na južnom platou Muzeja od 14 sati prikupljat slikovnice i knjige za djecu koje će svoj novi dom pronaći u budućoj MiniSU knjižnici. Donesite jednu-dvije omiljene priče i poklonite ih Muzeju za naš dječji kutak. Naša MiniSU knjižnica bit će otvorenih vrata i sva će djeca moći doći i uzeti bajku, slikovnicu ili priču koja im se sviđa, pročitati i vratiti. Ne dopustite da ijedno dijete propusti upoznati čarobne nove svjetove, nauči važne pouke i uživa u radosti čitanja.

15.00 – 17.00 sati, Školica: radionica „Elektrizirajmo legiće!“
Radovi umjetnika kompjutorske grafike iz našeg stalnog postava nadahnut će vas da, koristeći legiće i flomaster, složite robota koji crta! Uz pomoć računala naučit ćemo kako postići da naš robot nacrta točno onakvu sliku kakvu želimo. Radionicu, u okviru edukativne muzejske akcije Klik na kulturni krajolik, organiziramo u suradnji s Hrvatskim robotičkom savezom i programom „ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu“ Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.
voditelj: Ivan Kunović, student diplomskog studija FER-a

15.00 – 16.00 sati, južni plato: „Žonglersko razigravanje“
Naučit ćemo žonglirati s tri loptice, a žongler Krešimir Fijačko pokazat će vam koje sve žonglerske rekvizite koristi, pa se možete sa svime ponuđenim poigrati. Zabave i iznenađenja sigurno neće nedostajati!
voditelji: Krešimir Fijačko i Svetlana Patafta

16.00 – 16:30, južni plato: Sanja Pilić čita priče djeci
“Priče leže u grmu koji se zove vedrina, nadahnuće i disciplina.“ rekla bi vam Sanja Pilić, jedna od naših najpoznatijih spisateljica za djecu. Grm vedrine i nadahnuća u subotu će postati MSU, gdje će mališanima ispred Muzeja priče čitati njihova omiljena autorica.

16.00 – 18.00 sati, MSU Galerija: radionica “Igrajmo se slijepog miša!”
Sto godina dadaističkog pokreta obilježit ćemo luckastim igrama, a nadahnuće ćemo pronaći u Didaktičkoj izložbi u MSU galeriji. Didaktička izložba zamišljena je kao putujuća izložba davne 1957. godine te predstavlja pionirski, prosvjetiteljski projekt nekadašnje Gradske galerije suvremene umjetnosti. Na kreativno-edukativnoj radionici vidjet ćemo kako su se umjetnici prije skoro stotinu godina zabavljali, igrali i pritom stvarali revolucionarnu umjetnost. Zajedno ćemo se uputiti u neobičan i drukčiji svijet - svijet dadaista.
Dob djece: od 6 do 12 godina
Autorica i voditeljica radionice: Hana Librenjak, kustoska pripravnica u Pedagoškom odjelu MSU-a. Radionica i materijal su besplatni. Molimo sve koji žele sudjelovati na radionicama da se prijave pomoću obrasca: http://goo.gl/forms/01b3b64f7Z

16.45 – 17.15, južni plato: nastup dječjeg zbora i ritmike „Zagrebački anđeli“
Zagrebački anđeli nastupali su i na velikim i manjim pozornicama, uz bok vrhunskim hrvatskim glazbenicima i zvijezdama uz pratnju orkestra uživo. Nastup simpatičnih Anđela, koji trenutno broje 90-tak članova, djevojčica i dječaka u dobi od 3 i pol do 14 godina, potaknut će vas na ples i pjesmu na našem platou.
Voditelji grupa zbora i ritmike iskusni su i kvalificirani umjetnici i pedagozi: Vitomir Ivanjek – Vito, Ines Ivanjek i Sanja Hrgetić te Mia Crnčić.

17.30 MSU i bebe: predstavljanje sobe za naše najmanje posjetitelje
Da bismo roditeljima s bebama omogućili ugodno i bezbrižno razgledavanje naših izložbi i postava, na inicijativu ravnateljice Muzeja Snježane Pintarić uredili smo prostoriju u kojoj možete u privatnosti obaviti njegu bebe. Malu oazu za naše najmanje posjetitelje obojili smo u veselu i jarku boju, a naša dizajnerica Sanja Kuzmanović osmislila je i dizajnirala zidne grafike koje će razveseliti bebe. Grafički oblikovani dječji motivi i razigrano postavljena tipografija čine vizualnu cjelinu koja asocira na dječje slagalice. U vedrom i veselom ozračju bebu možete prematati, oprati, nahraniti, gugutati joj. Dok se mobil s ježićima njiše sa stropa, zajedno uživajte u radosti umjetnosti.

Zahvaljujemo se "Magic Baby" trgovini na donaciji igračaka za našu novouređenu sobu! Svi oni koji u idućih tjedan dana posjete našu sobu za bebe dobivaju kupon s popustom od 20% u trgovini "Magic Baby" u Avenue Mallu.

18.00, Školica: otvorenje izložbe učeničkih radova „Igračke za sutra“
Na izložbi Igračke za sutra predstavit ćemo vam radove učenika trećih i petih razreda koji su, po uzoru na tradicijske hrvatske igračke, osmislili vlastitu s kojom bi se htjeli igrati. U projektu je sudjelovalo 110 učenika koji su igračke detaljno upoznali i prikazali ih na sebi svojstven način - crtajući ih tušem, štapićem ili perom i kistom, da bi naposljetku izradili vlastitu igračku kao trodimenzionalni model u prostoru. Izložba Igračke za sutra nastala je u sklopu 21. Edukativne muzejske akcije Klik na kulturni krajolik u suradnji dviju zagrebačkih osnovnih škola, Etnografskog muzeja i Pedagoškog odjela Muzeja suvremene umjetnosti.

18.30 – 20.00, Dvorana Gorgona: projekcija animiranog filma „Profesor Baltazar“
Profesor Baltazar uvijek sve probleme rješavao mirnim putem, a mnogima su njegove ideje i izumi postale svakodnevna inspiracija. Dođite pogledati animirani film o pametnom i domišljatom djedici uz kojeg su odrastale generacije.

Na dan Obiteljskog druženja u MSU, jedinstvena cijena obiteljske ulaznice za sve naše izložbe bit će samo 30 kuna! Svi programi u sklopu Obiteljskog druženja u MSU su besplatni!


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.