Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Tematska šetnja izložbom Borisa Bućana u društvu Bojana Krištofića

Prostor povremenih izložbi, četvrtak, 12. svibnja u 17 sati

U sklopu retrospektivne izložbe plakata Doručak u štampariji grafičkog dizajnera i umjetnika Borisa Bućana, dizajner i pisac Bojan Krištofić provest će posjetitelje Bućanom izložbom, razgovarajući s publikom o pojedinim plakatima i priči koju pripovijedaju. Od Galerije SC-a i Galerije suvremene umjetnosti do Hrvatskog narodnog kazališta i MSU-a, od konceptualnog izraza u duhu Nove umjetničke prakse do raskošnog vizualnog jezika na tragu pop i op-arta, od sedamdesetih do devedesetih, ocrtat ćemo krug oko dizajnerskog opusa Borisa Bućana i pritom se, nadamo se, dobro zabaviti. Vidjet ćemo kako je hrabri i buntovni pristup dizajnu iz Bućanovih mladenačkih dana logično evoluirao do sofisticiranog stila jednog od korifeja (ne samo) domaćeg grafičkog oblikovanja.

Zajedno s Doručkom u štampariji, popodne je najprikladnije provesti u muzeju, uživajući u plodovima cjelonoćnog tiska, zar ne?


O Bojanu Krištofiću:

Pisac i dizajner vizualnih komunikacija. Rođen u Zagrebu, 1987, diplomirao je 2012. na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Redovito objavljuje kritičke tekstove o dizajnu, suvremenoj umjetnosti i vizualnoj kulturi za više domaćih i regionalnih časopisa i portala (Dizajn.hr, Kulturpunkt, Vizkultura, Zarez...). Piše i eseje i kratke prozne zapise, a radio je i za 3. program Hrvatskog radija i televizije (emisije Jutro na trećem, Strip u Hrvatskoj, Transfer i Triptih). Dizajn i crteže izlagao je na više kolektivnih izložbi, a samostalno je kustoski potpisao izložbu (Est)etika nacionalizma: Dizajn za turbo-folk (HDD galerija, Zagreb 2014; Beograd, Mostar i Skoplje). Član je Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske sekcije AICA-e. Živi i radi u Zagrebu.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.