Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Ciklus kreativnih radionica: Idemo na Vrhovec

Zbirka Richter, Vrhovec 38, subota 14. 5. 2016. od 11 do 13 sati

Radionica je namijenjena djeci od 3 do 6 godina.

U subotu 14. 5. 2016. u Zbirci Richter održat će se druga u ciklusu od pet likovnih radionica za djecu koje će se održavati subotom, a vodit će ih Ksenija Filipović, akademska slikarica i Lana Gospodnetić, odgajateljica djece predškolskog uzrasta.

Druga radionica inspirirana je Richterovim ciklusom Gravitacijski crtež. Kao uvod u radionicu predviđena je projekcija interaktivnog edukativnog CD-a Avanture Vita i Nade pri čemu će se posebna pozornost obratiti gravitacijskom crtežu i njegovom nastanku. Djeca će se sama okušati u izradi gravitacijskog crteža pa će, po uzoru na Richtera, naginjati papir i tako određivati smjer kretanja boje. Također će slamčicama i prskalicama raspuhivati boju po papiru te slikati uz pomoć pikula i autića. Voditeljica radionice u subotu 14. 5. 2016. bit će odgajateljica Lana Gospodnetić.

Sudjelovanje na svim radionicama besplatno je, a materijal osiguran. Međutim, zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je najaviti dolazak do petka 13. 5. 2016. na broj telefona 01 / 60-52-710 ili na radionice.richter@msu.hr.

Provedite proljeće s nama na Vrhovcu!

Kreativne radionice Idemo na Vrhovec dio su programa 21. edukativne muzejske akcije KLIK na kulturni krajolik, ostvaren u suradnji s Centrom za kulturu i film Augusta Cesarca.

KAKO DO NAS: Vozite se tramvajem broj 6 ili 11 u smjeru Črnomerca, izađite na tramvajskoj stanici kod Čitaonice i Galerije Vladimira Nazora, skrenite desno u Mandaličinu ulicu te kratko prošetajte Mandaličinom ulicom ili se odvezite jednu stanicu autobusom br. 129 iz Mandaličine do Vrhovca.

DODATNE INFORMACIJE: Vesna Meštrić, voditeljica Zbirke Richter, vesna.mestric@msu.hr, tel. 01/ 60-52-710, ili radionice.richter@msu.hr


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.