Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Obiteljska kreativna radionica: Žar ptica i njezino jato

Subota 21. 5. 2016. od 15 do 17 sati

Radionica uz izložbu Borisa Bućana „Doručak u štampariji“

1.i 2. kat povremenih izložbi, Školica, Subota 21. 5. 2016. od 15 do 17 sati

Dob polaznika: radionica je namijenjena djeci u dobi od 6 - 13 godina i njihovim roditeljima/pratiteljima. Pozivaju se i osobe s invaliditetom da se uključe u radionicu.

Dominantan motiv na nekima od Bućanovih plakata je pticolika ženska figura, ili pak obrnuto, feminizirana ptica. Upravo takve hibridne forme često pokreću Borisa Bućana, a bit će bez sumnje poticajne i za naš rad. Teško da ćemo moći ostati ravnodušni na bogat kolorit i grafizam koji nalazimo na samim likovima, ali i na razigranoj pozadini njegovih plakata, pa će sve to dodatno potaknuti našu potragu za vlastitim izrazom u okruženju bujne Bućanove flore i faune.

Bućanovi plakati na našoj radionici krenut će tako u treću dimenziju i postati 3D slikom ili skulpturom. Metodom kaširanja na kalupu, modelirat ćemo glave i tijela stiliziranih skulptura-lutaka u želji da iscrtavanjem i bogatstvom linija i boja dočaramo neograničenu raskoš prirode i naše mašte. Nećemo dakako imitirati uzor, nego slobodno interpretirati i varirati odabrane elemente preuzete iz Bućanova stvaralaštva.

Voditeljica radionice: Kruna Tarle, umjetnica i kazališna pedagoginja

Zbog ograničenog broja sudionika, potrebno je prijaviti se pomoću ovog obrasca do 19.5.2016.: http://goo.gl/forms/GzPDkMDJvC

Radionica i materijal su besplatni.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.