Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: Predstava po plakatu

subota, 28. 5. 2016. od 15 do 17 sati

Prostor izložbe Borisa Bućana Doručak u štampariji i Školica

Na ovoj radionici malo ćemo se našaliti, pa umjesto da radimo plakat za predstavu, kao što je to uobičajeno pravilo u kazalištu, mi ćemo raditi predstavu prema plakatu.

Pokušat ćemo odabranom plakatu, koji nas je posebno nadahnuo, dati drugačiji kazališni život. Izmaštat ćemo kako je davna predstava mogla izgledati, kakvi su mogli biti njezini glumci ili plesači (radi se, naime, o plesnoj predstavi), kakav je trebao biti scenski okvir, to jest scenografija. Drugim riječima, potrudit ćemo se da plakat oživi.

Stoga ćemo na radionici izrađivati jednostavan tip ručne lutke, koja je ujedno vrsna plesačica, baš kao i ona prikazana na Bućanovom plakatu, ali i sama naša ruka. To će biti pojedinačan rad. Zatim ćemo zajedničkim radom, te finom igrom linija i boja, kako nas uči umjetnik, riješiti dekorativan pano-paravan, u obliku razigranog friza.

Takav dijalog s plakatom nama lutkarima bit će veliki izazov, budući da je i sam Bućan labudove već riješio kao lutke, ali naravno, za vas mlade i već dobro uigrane MSU kreativce, bit će to pravi „mačji kašalj“.

Dob: 6-12 godina

Voditeljica radionice. Kruna Tarle, umjetnica i kazališna pedagoginja.

Zbog ograničenog broja sudionika, potrebno je prijaviti se pomoću ovog obrasca do 27.5.2016.:

http://goo.gl/forms/vYrsZMRUQLh3yvBv1

Radionica i materijal su besplatni.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.