Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Druženje s djelom "Dvosmjerni bicikl" I. L. Galete

ponedjeljak, 23. 5. 2016. / 16.00 -18.00

Pozivamo vas u ponedjeljak, 23. svibnja 2016. na druženje s djelom Dvosmjerni bicikl autora Ivana Ladislava Galete, a ujedno možete pogledati njegove filmove iz MSU zbirke. Dođite biciklom i sudjelujte u Tour de MSU od 16 do 18 sati. Dobrodošli!

Europski biciklistički izazov

Europski biciklistički izazov je projekt koji je pokrenuo grad Bologna da bi europski gradovi što više poticali građane da se svakodnevno biciklom kreću gradom. Europa želi smanjiti emisiju CO2 u gradovima pa i tako što će motivirati građane da za gradski prijevoz koriste bicikl. Besplatna aplikacija cycling365 dostupna je za sve korisnike tzv. pametnih telefona i jednostavna je za uporabu (cycling365.eu)

Dodatne informacije o projektu možete pronaći na stranicama www.cyclingchallenge.eu

U Dvosmjernom biciklu, kao i u mnogim drugim radovima, Ivan Ladislav Galeta (1947-2014) poigrava se s našom percepcijom - dovodeći u pitanje ono što vidimo i ono što znamo o pojavama i predmetima. Što je stvarnost, a što privid, pitanje je koje neprestano pokreće taj lucidni umjetnik, stvarajući na granici filozofije, znanosti i ekologije, s humorom i apsurdom kao neophodnim začinima svoga rada. Ako ne znamo kako pokrenuti Dvosmjerni bicikl i kamo bismo zapravo trebali stići s njim, to je u redu – to su dvojbe koje je sam Galeta postavio pred nas.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.