Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

MIMO: SEINE I PRIDJEVI

Dvorana Gorgona, 19. 6. 2016. u 20 sati

Posljednji koncert treće MIMO sezone održat će se 19. lipnja u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija i live videostreaming.
Ovaj put očekuje vas:

“nojzi-psiho-folk i sanjiva psihodelija u eksperimentalnom”

Šarolika sezona predstavila je kreativne izričaje ponajboljih nezavisnih sastava i kantautora - osluškivali smo i prošetali sferama indieja, popa, syntpopa, noisea, postpunka, elektronike, ambijentala, jazza, duba, psihodelije, balada, šansona te space, groove, alternativnog, blues i indie rocka,

Za kraj, odlučili smo vas ostaviti u sanjivom bajkovitom tonu kao uvod u dugo, toplo ljeto!
19. lipnja pozornicu će obojati varaždinski Seine, koji se ovim putem predstavljaju kao trio te Pridjevi, čarobni projekt Dina Santaleze koji ne samo da je oduševio Hrvatsku, nego i širu, svjetsku publiku i kritiku.

SEINE (VARAŽDIN)
Seine je srednjoškolski kantautorski odraz Ivana Ščapeca, poznatog po djelovanju u bendu Vlasta Popić. Nakon nekoliko godina suradnje s Tenom Rak te dva albuma i EP-om, Ivan pokreće projekt po drugi put, ovaj put u mračnijem, psihodeličnijem i nojzičnijem obliku. Uskoro mu se pridružuju Dimitrij Mekotanović na udaraljkama i bek-vokalu, Vuk Zvuk na elektronici te Boško Mijušković na bas gitari. Do sada su izdali jedan singl, a album je najavljen za kraj godine.

Ivan Ščapec – gitara, glas
Boško Mijušković - bas
Dimitrij Mekotanović Petrović - bubanj, bek-glas

PRIDJEVI (LABIN / ZAGREB)
Psihodelični bend Pridjevi osnovao je Dino Santaleza, a pridružile su mu se poznate kantautorice Nina Romić i Ivana Picek, te članovi bendova ABOP, Kries i Bamwise. Godine 2014. izdaju prvi album koji ostvaruje uspjeh diljem svijeta, a 2015. potpisuju za Trouble in Mind Records iz Chicaga. Pridjevi donose atmosferičnu mješavinu zaraznih pop melodija, sanjive psihodelije, plesnog groovea, folka i eksperimentalne glazbe prošaranu dvoglasnim ženskim vokalima.

Ivana Picek – vokal
Dino Santaleza – vokal, gitara
Andrija Santro – klavijature
Erol Zejnilović – bas
Ivan Levačić – bubanj

Branko Kostelnik, producent i voditelj Odjela za programsko-izložbenu djelatnost MSU-a


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.