Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

KREATIVNA RADIONICA NA ENGLESKOM: SLIKANJE UNATRAG

Školica, subota, 18. lipnja 2016. od 15 do 17

Uz izložbu Divlji zapad. Neoavangarda iz Wroclawa

Uoči Svjetskog dana izbjeglica, 20. lipnja, u subotu, 18. lipnja od 15 do 17 sati održat će se inkluzivna radionica na engleskom jeziku „Slikanje unatrag“ za djecu i odrasle, u koju će biti uključeni i stanovnici Prihvatilišta za tražitelje azila u Novom Zagrebu. Voditelj radionice je slikar Johnathan A. Roberts.

Vodimo vas u Poljsku, na izložbu Divlji zapad. To nije onaj svima dobro poznati Divlji zapad s kaubojima i Indijancima, nego zapad Poljske gdje se kroz pola stoljeća stvarala suvremena poslijeratna umjetnost sa središtem u gradu Wroclawu. Zaustavit ćemo se pokraj radova slavnog poljskog umjetnika Jana Chwalczyka (1924), koje je on nazvao „Magija zemlje“ i promotriti na koji su način erupcija boja i oblika povezani s umjetnikovim osjećajima i raspoloženjem. I saznati ima li to kakve veze s divljim i nekontroliranim osjećajima.

Zatim ćemo, nadahnuti poljskim umjetnikom, uz voditelja radionice, američkog slikara Johnathana A. Robertsa, otkriti što znači spontano, a što kontrolirano slikanje, kako promatrati kompoziciju, linije, boje, plohe i oblike te otkriti njihovu isprepletenost i značenje. Kroz niz slikarskih vježbi, istražit ćemo i naučiti izraziti svoje ideje umjesto da ih ograničavamo na unaprijed određene ishode. Otkrit ćemo kako promatrati interakciju na platnu i kako te interakcije mogu „pomaknuti“ kompoziciju, oblike, ali i značenje. Gradit ćete slojeve boja, kreirati varijacije boja, veličinu elemenata i različite oznake, a zatim eksperimentirati oduzimanjem i ponovnim građenjem kako bismo na kraju stvorili detalje i složenu cjelinu – zapravo slikat ćemo unatrag. Saznat ćemo kako slijediti vlastiti instinkt, riskirati i zabaviti se. Naučit ćemo kako se koriste jednostavne tehnike i materijali koji nas oslobađaju planiranja i upotrebe standardnih slikarskih alata.

Radionica je na engleskome jeziku i predstavlja način učenja engleskoga jezika kroz umjetnost.

Voditelj: Johnathan A. Roberts, slikar

Dob: djeca i odrasli

Radionica i materijal su besplatni.

Zbog ograničenog broja sudionika, potrebno je prijaviti se pomoću ovog obrasca do četvrtka, 16.6.2016. godine: http://goo.gl/forms/6hyOhF7r80WOaR0Z2


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.