Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Q. I. VEDO / Tu vidim (Talijanski umjetnici o održivosti)

program je produžen do 16. 10. 2016.

Na Medijskoj fasadi od 21. 9. do 12. 10. prikazujemo projekt Q. I. VEDO / Tu vidim. (Talijanski umjetnici o održivosti) kojega je osmislila talijanska kustosica Adriana Rispoli.

U povodu Dana suvremene umjetnosti AMACI, koji se u Italiji obilježava 15. listopada, program na medijskoj fasadi Q. I. VEDO / Tu vidim (Talijanski umjetnici o održivosti) produžili smo do 16.listopada. U razdoblju između 12.i 16. 10. bit će prikazani sljedeći video radovi: Filippo Berta: Homo Homini Lupus, Luana Wojaczek Perilli: Urformen, Giovanni Giaretta: Bez naziva (Studija za portret) i Luca Trevisani: Physical examination.

Projekt Q. I. VEDO nastao je u sklopu programa obnove urbanih prostora “Quartiere inteligente” (Pametni kvart) koji se prvi put održao u povijesnoj jezgri Napulja 2014.

Koristeći strategije uobičajene u reklamiranju, deset odabranih umjetnika koji pripadaju među najzanimljivije autore suvremene umjetničke scene u Italiji, predstavit će svoje video radove prilagođene medijskoj fasadi MSU-a, pretvarajući je u atraktivnu platformu za odašiljanje poruka i senzibiliziranje publike u prolazu. Video radovi interferiraju u urbani prostor kao vizualne poruke sa željom da potaknu svijest promatrača o ljepoti i uzvišenosti, ali prije svega o ugroženosti prirodnih resursa.

Kustosica Adriana Rispoli 21. rujna predstaviila je projekt u predvorju Muzeja, a svih 10 odabranih djela mogu se pogledati i na plazmi.

Umjetnici: Filippo Berta, Bianco-Valente, Diego Cibelli, Giovanni Giaretta, Dacia Manto, Luana Perilli, Raffaela Mariniello, Moio&Sivelli, Masbedo, Luca Trevisani.

Kustosica koordinatorica (MSU): Radmila Iva Janković

Adriana Rispoli (rođena 1977. u Napulju) povjesničarka je umjetnosti i free lance kustosica. U svojim recentnim projektima posvećuje se razvijanju različitih strategija reprezentacije umjetničkih projekata u urbanom prostoru. Od 2009. kao suradnica muzeja Madre u Napulju pokrenula je projekt umrežavanja i razmjene “Transit”. U Muzeju MADRE osim brojnih izložaba, u suradnji s kustosom Eugeniom Violom, organizirala je i zapaženi međunarodni festival performansa “Corpus. Umjetnost u akciji”. Projekt Q.I. VEDO pokrenula je 2013.

Projekt na medijskoj fasadi organiziran je u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu u Zagrebu. Održava se pod pokroviteljstvom Muzeja za suvremenu umjetnost MADRE u Napulju.

Projekt su financijski podržali: Talijanski institut za kulturu, Ministarstvo kulture RH i Grad Zagreb.

Raspored projekcija možete provjeriti OVDJE.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.