Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Radionica: Vrijednosti rada - nekad i danas

subota, 1. 10. 2016. od 15 do 17 sati

Radionica uz izložbu "Kako živi narod - izvještaj o pasivnosti" Kristine Leko i suradnika/ca i u povodu Međunarodnog dana starijih osoba.

U povodu Međunarodnog dana starijih osoba Pedagoški odjel Muzeja suvremene umjetnosti poziva vas na iznimno zanimljivu izložbu i radionicu posebno osmišljenu za stariju životnu dob.

Radionica uz izložbu Kristine Leko „Kako živi narod“ posvećena je vrijednosti/ma rada. Kakva je danas vrijednost rada? Je li se rad više cijenio nekada ili danas? Isplati li se raditi i može li se od poštenog rada pošteno živjeti? I, konačno, je li se čovjekov odnos prema radu promijenio ili je ostao isti?

O ovim i drugim pitanjima raspravljat ćemo na primjerima obitelji prezentiranih na izložbi. Posebno ćemo se osvrnuti na vukovarsku obitelj u kojoj „neplaćeni rad umirovljenika kompenzira nerentabilnu proizvodnju i preniske cijene“.

Može li obiteljsko gospodarstvo počivati na neplaćenom radu umirovljenika? Dotaknut ćemo se i pitanja posljedica „starenja društva“ na ekonomiju, teme „srebrne ekonomije“ i produljenja radnog vijeka.

Stoga dođite i podijelite s nama vaše stavove i razmišljanja.

Posjet izložbi i radionica je besplatna. Potrebne su prijave na eduakcija@msu.hr; telefon: (01)6052718


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.