Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Jazz ciklus HRT-a: Argentina „Escenas En Big Band“

Dvorana Gorgona, srijeda, 5. listopada 2016. u 20 sati

Srijeda, 5. listopada 2016. u 20 sati
Dvorana Gorgona, Muzej suvremene umjetnosti
Argentina: Escenas En Big Band
Jazz orkestar HRT-a
Javier Girotto, skladatelj, saksofonist (Argentina, Italija)
Andreas Marinello, dirigent

Talijansko-argentinski saksofonist, multiinstrumentalist i skladatelj Javier Girotto već je desetljećima nezaobilazna osobnost talijanskog i europskog jazza. Veteran u suradnjama s velikim imenima svjetske jazz scene (Bob Mintzer, Randy Brecker i Ralph Towner samo su neki od njih), u svojoj najnovijoj fazi istražuje svoje korijene u popularnoj argentinskoj glazbi, kroz komorne kontekste, poput sastava AIRES Tango i sjajnog dua s harmonikašem Lucianom Biondinijem, ali i kroz orkestralne i simfonijske formacije, primjerice s Jazz orkestrom Concertgebouwa, Big Bandom WDR-a i Simfonijskim orkestrom iz Sofije. Na tome koncertu, publika će imati prigodu otkriti svjetovnu ? glazbenu tradiciju te veličanstvene zemlje smještene između Anda i Patagonije, obogaćenu improvizacijama i interpretacijama izvanrednog umjetnika koji spaja dva svijeta.

Ulaznice po cijeni od 50 kn osigurajte na ulaznice.hr ili dva sata prije početka koncerta na blagajni MSU.

Srijeda, 7. prosinca 2016. u 20 sati
Dvorana Gorgona, Muzej suvremene umjetnosti
Nove skladbe za Jazz orkestar HRT-a (u suradnji s Hrvatskim društvom skladatelja)
Jazz orkestar HRT-a
Andreas Marinello, dirigent

Tradicionalni koncert Jazz orkestra HRT-a posvećen suvremenom umjetničkom stvaralaštvu i novim talentima hrvatske glazbene scene, ove se sezone predstavlja u novome ruhu: zahvaljujući partnerstvu s Hrvatskim društvom skladatelja, skladatelji i Orkestar intenzivno će surađivati u svim etapama kreativnog procesa, od prve glazbene ideje do koncerta. Uz to najbolje će se skladbe snimiti i objaviti sljedeće godine, uz koncert kao doprinos profesionalnom razvoju skladatelja i hrvatskome glazbenom nasljeđu.

Ulaznice po cijeni od 50 kn osigurajte na ulaznice.hr ili dva sata prije početka koncerta na blagajni MSU.

Urednik programa: mr.sc. Branko Kostelnik, producent i voditelj Odjela za programsko-izložbenu djelatnost MSU


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.